Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

 600 g vepřového (z kýty, plecka)
 sůl, mletý pepř
 40 g sádla
 1 cibule
 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření
 masový vývar
 30 g hladké mouky
 2,5 dcl smetany
 cukr, citronová šťáva

Postup přípravy

1. Maso posolíme, opepříme a opečeme na sádle
2. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.
3. Podlijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMÁČKA

RAJSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

 Olej
 Hladká mouka
 Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
 Cibule
 150 g rajského protlaku
 20 kuliček pepře, 1-2 bobkové listy,
 3 kuličky nového koření
 sůl, cukr, ocet – citronová šťáva
 7-8 dcl vývaru

Postup přípravy

1. Na rozpáleném tuku osmažíme během 10 minut zeleninu na kostičky a cibuli
2. Přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku
3. Vmícháme koření, zalijeme teplým vývarem,…

Zobrazit více...

Kategorie