Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Potřebné ingredience

hrášek, voda, méko, hl. mouka, mléko, sůl, pepř, citr. šťáva (ocet)

Postup přípravy

Vyloupaný hrášek musíme nejdříve povařit do měkka v trošce vody. Potom přidáme mouku romíchanou v mléce, okořeníme, necháme povařit aspoň 10 minut, přidáme smetanu. Dochutíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampiónová omáčka

Žampiónová omáčka

Potřebné ingredience

máslo, žampiony, smetana, mléko, hl. mouka, česnek, sůl, citr. šťáva

Postup přípravy

Na másle podusíme nakrájené žempiony. Změklé žampiony zalijeme smetanou, případně mlíkem, necháme povařit. Podle potřeby zahustíme zátřepkou z mléka a hl. mouky, jde dodatečně…

Zobrazit více...

Kategorie