Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Potřebné ingredience

hrášek, voda, méko, hl. mouka, mléko, sůl, pepř, citr. šťáva (ocet)

Postup přípravy

Vyloupaný hrášek musíme nejdříve povařit do měkka v trošce vody. Potom přidáme mouku romíchanou v mléce, okořeníme, necháme povařit aspoň 10 minut, přidáme smetanu. Dochutíme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík "Josef"

Králík "Josef"

Potřebné ingredience

králík, 2 velké cibule, 6 stroužků česneku, 4 PL kečupu, 3 PL horčiče, 1 ČL sladké papriky, sůl, pepř, 2 dcl vody, 0,5 dcl oleje, mražené lečo (čerstvá paprika, rajče)

Postup přípravy

Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, přimícháme koření, kečup, hořčici, olej a vodu. Směsí zalijeme rozporcovaného králíka a necháme odležet do druhého dne.
Druhý den upečeme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na soli

Kuře na soli

Potřebné ingredience

1 osušené kuře, 1 kg soli, kdo chce i svoje oblíbené koření

Postup přípravy

do pekáčku vysypeme celé kilo soli, na to položíme osušené kuře, lehce posolíme. NEPŘIKRÝVÁME!!!! Pečeme jak jsme zvyklí (60-90 minut). Kuře má úžasnou kůrčičku a natáhne soli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicová bábovka

Skořicová bábovka

Potřebné ingredience

4 vejce, 150 g másla (oleje), 250 g cukru, 1 van. cukr, 4 ČL Nescafé, 1 ČL skořice, 300 g polohrubé mouky, 1 PDP, 300 ml mléka

Postup přípravy

Žloutky, tuk a cukr utřeme do pěny, přidáme sypké ingredience a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Potřebné ingredience

250 ml vody, 35 g oleje, 10 g soli, 500 g hladké mouky, 1 ČL droždí

Postup přípravy

Program těsto u domácí pekárny. Těsto je krásně vláčné a dobře se s ním pracuje.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Veka

Veka

Potřebné ingredience

290 ml mléka, 500 g hladké mouky, 2 ČL soli, 1 ČL sitrónové šťávy, 1 kostka droždí

Postup přípravy

Program těsto, po vykynutí vytvarovat požadovaný tvar, dát na plech, nechat dokynout než se rozehřeje trouba (180 stupňů, klasiký ohřev), potřít vodou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

1/4 - 3/8 l mléka, trocha oleje, špetka soli, špetka cukru, 500 g hrubé mouky, 1 čajová lžička droždí (1 kostka droždí), možno přidat i rohlík na kostičky.

Postup přípravy

Do pekárny vložíme ingradience (nejprve tekutiny) a pustíme program Těsto. Těsto vyjmeme z pekárny, vytvarujeme šišku knedlíku a necháme dokynout, dokud nám nezavaří voda, kterou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampiónová omáčka

Žampiónová omáčka

Potřebné ingredience

máslo, žampiony, smetana, mléko, hl. mouka, česnek, sůl, citr. šťáva

Postup přípravy

Na másle podusíme nakrájené žempiony. Změklé žampiony zalijeme smetanou, případně mlíkem, necháme povařit. Podle potřeby zahustíme zátřepkou z mléka a hl. mouky, jde dodatečně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drožďové knedlíčky - zavářka do polévky

Drožďové knedlíčky - zavářka do polévky

Potřebné ingredience

kostka kvasnic, máslo, vajíčko česnek, majoránka, sůl, strouhanka - množství je tak pro tři porce

Postup přípravy

Na másle rozpustíme kvasnice, necháme vychladnout. Přidáme vajíčko, koření a pořádně rozmícháme. Postupně zahustíme strouhankou do potřebné konzistence, aby šly tvořit kuličky. Ty…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jahodové tvarohové knedlíky

Jahodové tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

300 g tvarohu, 150 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, jahody

Postup přípravy

Vše smíchat a tvořit malé knedlíčky, které plníme jahodami. Knedlíčky vaříme v osolené vodě. Podáváme s tvrdým tvarohem, máslem a cukrem v poměru 1:1:1.Ale lepší je polívat…

Zobrazit více...

Kategorie