Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolice zapečená se žampiony

Brokolice zapečená se žampiony

Potřebné ingredience

200 g brokolice, 150 g žampionů, 2-3 vejce, 50 g strouhaného eidamu, sůl, kmín

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory zapečené se zeleninou v alobalu

Brambory zapečené se zeleninou v alobalu

Potřebné ingredience

1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky, 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky, klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky), sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený hermelín s květákem pro regiment

Zapečený hermelín s květákem pro regiment

Potřebné ingredience

Suroviny pro 10 porcí: Sedlčanský Hermelín 5 ks (nebo Sedlčanský Hermelínek 6 ks, Král Sýrů Hermelín 4 ks, Král Sýrů Hermadur 4 ks), květák 1 kg, měkký salám 400 g, máslo 150 g, cibule, pažitka, paprika 5 ks, smetana 4 dl, vejce 3 ks, sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem. Pokud máte rádi aromatičtější sýry s lahodnou konzistencí doporučujeme použít Král…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Indické květákové kari s hráškem

Indické květákové kari s hráškem

Potřebné ingredience

3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe přepuštěného , 3 lžíce žluté kari pasty , 1 lžičku drceného kmínu, 500g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky , šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou

Potřebné ingredience

1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…

Zobrazit více...

Kategorie