Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Potřebné ingredience

2 hrnečky loupané pohanky, 3 hrnečky vody, sůl, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 špetky drceného kmínu, 2 špetky majoránky, 1/2 dcl olivového oleje

Postup přípravy

Vodu přivedeme do varu, vysypeme do ní pohanku, zamícháme, odstavíme z ohně a dáme na půl hodiny pod peřinu.

Potom pohanku smícháme s ostatními surovinami mimo oleje,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolice zapečená se žampiony

Brokolice zapečená se žampiony

Potřebné ingredience

200 g brokolice, 150 g žampionů, 2-3 vejce, 50 g strouhaného eidamu, sůl, kmín

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory zapečené se zeleninou v alobalu

Brambory zapečené se zeleninou v alobalu

Potřebné ingredience

1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky, 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky, klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky), sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkvi i s přílohou

Kotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkvi i s přílohou

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové kotlety, ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky), 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka), 2 cibule, česnek, sůl, pepř, syrové umyté brambory i se slupkou

Postup přípravy

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí plátek zapečený se sýrem  a slaninou

Kuřecí plátek zapečený se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky, 200 g nivy, 300 g eidamu, 300 g anglické slaniny, hořčice, sůl, pepř, alobal

Postup přípravy

Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí všehochuť do zapékací misky

Kuřecí všehochuť do zapékací misky

Potřebné ingredience

2 velké cibule, nakrájené na měsíčky, 300 g slovenského točeného, nakrájeného na kostičky, 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostky, 1 sklenička leča, 2 tavené sýry s romadúrem rozmíchat v troše mléka, 100 g strouhaného sýra nebo nivy, sůl, Vegeta

Postup přípravy

Všechny nakrájené suroviny smícháme v zapékací míse, zalijeme rozmíchanými sýry, posypeme strouhanou nivou nebo eidamem (niva je lepší) a pečeme v troubě asi 40-50 min. Podáváme s…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený hermelín s květákem pro regiment

Zapečený hermelín s květákem pro regiment

Potřebné ingredience

Suroviny pro 10 porcí: Sedlčanský Hermelín 5 ks (nebo Sedlčanský Hermelínek 6 ks, Král Sýrů Hermelín 4 ks, Král Sýrů Hermadur 4 ks), květák 1 kg, měkký salám 400 g, máslo 150 g, cibule, pažitka, paprika 5 ks, smetana 4 dl, vejce 3 ks, sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem. Pokud máte rádi aromatičtější sýry s lahodnou konzistencí doporučujeme použít Král…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Potřebné ingredience

1 květák, 3 dcl mléka, polohrubá mouka, 60 g másla, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 4 vejce, kuřecí maso nebo 2 upečená kuřecí stehna

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Indické květákové kari s hráškem

Indické květákové kari s hráškem

Potřebné ingredience

3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe přepuštěného , 3 lžíce žluté kari pasty , 1 lžičku drceného kmínu, 500g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky , šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou

Potřebné ingredience

1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…

Zobrazit více...

Kategorie