Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Diety

Přidat recept
DIETY
Celozrnný, hrníčkový,  makovec

Celozrnný, hrníčkový, makovec

Potřebné ingredience

Je to zdravější varianta tohoto receptu od Květky: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=26247 ... mimochodem i makovec podle originálního receptu je úžasný. Vyzkoušela jsem celozrnný, a je super. 1,5 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 hrnky pšeničné celozrnné mouky, 1/3 hrnku slunečnicového oleje, 2 hrnky mletého máku, 1 vanilkový cukr (já dala Light z prodejny zdravé výživy), 1 prášek do pečiva (dala jsem bez fosfátů z prodejny zdravé výživy), špetka soli. NA POLEVU: dala jsem odhadem trochu třtinového cukru a umíchala s citronovou šťávou, aby to mělo konzistenci polevy a dobře se to natíralo

Postup přípravy

Všechny suroviny, kormě těch na polevu, smícháme. Pak propracujeme ponorným šlhačem v hustší těsto.
Vylijeme na plech na pečicí papír a upečeme (pekla jsem na 175 stupňů cca 30…

Zobrazit více...
DIETY
Cuketová, celozrnná bábovka

Cuketová, celozrnná bábovka

Potřebné ingredience

3 vejce, 160 g třtinového cukru, 400 g celozrnné špaldové hladké mouky, 1 prášek do pečiva (20g), 100 ml polotučného mléka, 3 lžíce oleje (30g), 3 lžíce rumu (25g), 300g nastrouhané cukety (může být i víc)

Postup přípravy

Vajíčka ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, olej, rum a promícháme. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou cuketu a pořádně promícháme. Těsto…

Zobrazit více...
DIETY
Celozrnné housky

Celozrnné housky

Potřebné ingredience

400 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky hladké, 1 sáček instantního droždí (10g) ,1 lžička cukru (5g), 3 lžičky soli, 200 ml 10%tní smetany , 250 ml vlažné vody, 100 g slunečnicových semínek, 1 vejce (55g)

Postup přípravy

Housky dělám v pekárně. Nejprve dám tekuté suroviny (vodu, smetanu, vajíčko), na to nasypu mouku, do jendoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed udělám důlek a nasypu droždí.

Zobrazit více...

Kategorie