Linecké cukroví - křehoučké, dobroučké
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 90 g cukru moučka, 170 g Másla, 1 vejce, 0,5 lžíce octa, popř. citr. kůra NA SLEPENÍ: pikantní marmeláda - rybíz, angrešt.
Postup přípravy
Vypracujeme vláčné těsto, kt. necháme přes noc odpočinout. Vykrajujeme tvary a zvolna pečeme. Následně slepujeme marmeládou. A komu by to nestačilo, může ještě zdobit dle fantazie…
Ořechové cukrovíčko
Potřebné ingredience
TĚSTO: 360 g hladké mouky, 160 g cukru moučka, 140 g másla, 140 g Hery ( nebo 280 g másla ), 160 g ořechů, 2 vejce. KRÉM: 140 g másla, 80 g cukru moučky, 60 g ořechů NA OZDOBENÍ: čoko poleva ( 100% tuk, čoko na vaření, cukr moučka, kakao ).
Postup přípravy
Těsto zpracujeme a necháme odpočinout ( nejlépe přes noc ). Následně vykrajujeme a pečeme tvary, jaké se nám líbí :) Krém: vše smícháme a můžeme rovnou plnit cukroví. Pak…
Košíčky
Potřebné ingredience
Košíčky: 300 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 vanilk. cukr, 1 vejce, 200 g Hery, popř. citr. kůra. Krém: 200-250 ml šlehačky, dle balení, je jich víc ( já použila De Luxe ), 150 g ořechů, 100 g mletých piškotů nebo pomletých nepovedených cukroví, 2 lžíce marmelády, cca 80 g cukru, trochu rumu. Na ozdobu: čoko poleva ( 100% tuk, čoko na vaření, cukr moučka, kakao ) a zdobení dle fantazie - já použila lentilky.
Postup přípravy
Košíčky: těsto smícháme, necháme chvíli odpočinout, v mezičase se obrníme trpělivostí a jdeme na věc :) Formičky netřeba vymazávat. Krém: Šlehačku přivedeme k varu, přidáme ořechy…
Ořechy
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 280 g ořechů, 2 vejce, 240 g Hery, popř. trochu kakaa. Krém: 220 g másla, 240 g cukru moučka, 100 g ořechů, 2 vanilk. cukry.
Postup přípravy
Těsto: Vypracujeme těsto a necháme cca 30 minut odpočinout. Těsto následně plníme do formiček na ořechy ( není třeba vymazávat ) a pečeme. Upečené slepíme krémem. Krém: vše…
Kokosové pracny
Potřebné ingredience
Těsto: 125 g Hery nebo másla, 125 g cukru moučka, 125 g kokosu, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, špetka soli.Na obalení: cukr moučka + vanilkový cukr
Postup přípravy
Smícháme suroviny na těsto a necháme cca 30 minut odležet ( kokos musí trochu navlhnout ). Potom vtlačíme do formiček, pečeme a ještě teplé obalujeme v cukru. Já měla z uvedeného…