Marokánky opravdu luxusní z fík a sušených třešní
Potřebné ingredience
- 1/4 l mléka, 40g másla, 160 g cukru včetně vanilkového, 40g hrubé mouky - 80g lískových ořechů, 80g mandlí, 80g rozinek, 60g sušených třešní, 100g fík, 60g pomerančové kandované kůry a 60g kandovaného ovoce - čokoládová poleva (dělám z ledových kaštanů)
Postup přípravy
Ve vodní lázni uvaříme hustý pudink z první části surovin a necháme vychladit. Mezitím si nasekáme na malé kousky (ručně) ořechy, mandle, fíky a ovoce a všechno i s pudinkem…
Švestky plněné ořechovo-rumovou náplní
Potřebné ingredience
150 g cukru moučka, 1 bílek, 2 lžíce citronové šťávy, vanilkový cukr, 150 g mletých ořechů, lžíce rumu, asi 500 g sušených švestek (podle velikosti je to asi 95 švestek) + čokoládová poleva na obalování.
Postup přípravy
Kromě švestek všechny přísady smícháme. Směsí plníme švestky. Plním opakem malé lžičky. Nejlepší je, když máte větší švestky, které jdou krásně otevřít a netrhají se. Pokud se…
Perníčky-druhý den měkké
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 3 vajíčka, 6 lžic medu, 5 lžic másla, 3 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, kypřící prášek do perníku Bílková poleva: 170 g cukru moučka, 1 bílek, 1 lžička solamylu, 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
Smíchat mouku, cukr, kakao a prášek do perníku, přidat ohřátý med, tekuté máslo, rum i vajíčka. Důkladně promíchat. Zabalit do mikrotenového sáčku a nechat v lednici do druhého…