KULIČKY Z NIVY
Potřebné ingredience
100 g nivy 80 g másla 1,5 balíčku Lučiny hrst mletých vlašských ořechů sterilovaná kapie
Postup přípravy
Máslo a lučinu utřeme, přidáme strouhanou nivu. Dáme ztuhnout do ledničky asi na hodinu. Pak tvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhaných oříšcích, ozdobíme sterilovanou kapií a…
BRAMBORY ZAPEČENÉ S KYSELÝ ZELÍM
Potřebné ingredience
brambory uvařené ve slupce, nakrájené na kolečka (asi 1 kg) 1 kysané zelí 300 g anglické slaniny nebo uzeného masa 4 cibule nakrájené na tenká kolečka smetana sůl, drcený kmín
Postup přípravy
Do zapékací misky vrstvíme brambory, cibuli, zelí a slaninu až do výšky zapékací misky. Končíme bramborami, které osolíme a posypeme drceným kmínem. Pak zalijeme smetanou a…
BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU
Potřebné ingredience
1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky) sůl, pepř, olej, alobal
Postup přípravy
Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…
BRAMBORIZZA“
Potřebné ingredience
4 středně velké brambory 1 menší cibule 1 rajče 1 menší paprika 1 kyselá okurka 1 vejce strouhaný sýr provensálské koření, sůl
Postup přípravy
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme,…
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty 2 velké cibule mletá paprika sladká trošku grilovacího koření sůl 1 větší rajský protlak mouka na zahuštění
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření …
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM
Potřebné ingredience
1 kg brambor vařených ve slupce 0,5 kg mletého vepřového masa 1 cibule + 1 lžička mleté papriky 1 zeleninové lečo 3 vejce + 2 dcl mléka 100 g strouhaného eidamu
Postup přípravy
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě…
KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU
Potřebné ingredience
6 plátků vepřové kotlety ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule, česnek sůl, pepř syrové, umyté brambory i se slupkou
Postup přípravy
Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory…
RAŽNIČÍ Z TROUBY
Potřebné ingredience
600 g vepřové pleci nakrájené na kostky klobása nakrájená na kolečka anglická slanina žampiony- kousky cibule, červená i zelená paprika sůl, pepř, koření Gyros
Postup přípravy
600 g vepřové pleci nakrájené na kostky
klobása nakrájená na kolečka
anglická slanina
žampiony- kousky
cibule, červená i zelená paprika
sůl, pepř,
koření Gyros
KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU
Potřebné ingredience
4 kuřecí řízky 200 g nivy 300 g eidamu 300 g anglické slaniny hořčice, sůl, pepř, alobal
Postup přípravy
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso…
KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU
Potřebné ingredience
2 velká kuřecí prsa 1/2 celeru 2 velké cibule 4 stroužky česneku grilovací koření, sůl
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme nadrobno a orestuje na troše oleje, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, krátce podusíme a přidáme kuřecí maso nakrájené na jemné nudličky. Posypeme lehce…