Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Proklatě dobré pusinkové koláčky

Proklatě dobré pusinkové koláčky

Potřebné ingredience

• 1 listové těsto (žádná hanba, když je koupené) • 3 vejce - potřebovat budeme jenom bílky • moučkový cukr (proč ne se špetkou vanilky?) • strouhaná čokoláda (rovná polévková lžíce bude stačit) • strouhané mandle (stejné množství jako čokolády, nejsou-li mandle, mohou být ořechy) • kapka alkoholu (pro pány koňak, pro dámy likér, nezletilce o alkohol klidně ošiďte, chutná to i bez něj, pro baletky a křehké víly šetřete alkoholem i cukrem)

Postup přípravy

POKUD CHCETE I OBRÁZKOVÝ POSTUP TAK MĚ NAPIŠTE MEJL-ODEŠLU.

Jak upéct koláčky, když nemáte mouku, droždí, tvaroh, povidla, ba ani zrnko máku? Nemožné do třiceti minut,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krtkův dort na plechu

Krtkův dort na plechu

Potřebné ingredience

POKUD CHCETE I OBRÁZKOVÝ POSTUP TAK MĚ NAPIŠTE MEJL-ODEŠLU. Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru

Postup přípravy

Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ

VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ

Potřebné ingredience

vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo (množství : cca přiměřeně, přiměřeně)

Postup přípravy

Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalejeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
LISTOVÉ TĚSTO

LISTOVÉ TĚSTO

Potřebné ingredience

RŮZNÉ

Postup přípravy

Lístkové roládky
Ingredience
lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka
Postup
Těsto rozválíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
133 receptů

133 receptů

Potřebné ingredience

různé

Postup přípravy

133 receptů

Recepty jsou napsané pro jednu porci, některé pro 2 až 4 osoby.

Tip: chcete-li opékat na pánvi, napřed ji rozpalte a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
UTOPENCI

UTOPENCI

Potřebné ingredience

Na nálev: 3 a 1/2 dcl vody 1 (nebo 1 a 1/2) dcl octa 4 kuličky pepře 4 kuličky nového koření 1 bobkový list 1 čili paprička (či feferonka) sůl A dále: 750 g točeného salámu 1 malá hlávka strouhaného bílého zelí (nemusí být, ale je to výborné) 4 cibule

Postup přípravy

Připravíme nálev, který krátce povaříme a necháme vychládnout. Točený salám nakrájíme na špalíky, které ještě podélně rozkrojíme napůl a každou polovinu několikrát lehce nařízneme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
HERMELÍNOVÁ POCHOUTKA

HERMELÍNOVÁ POCHOUTKA

Potřebné ingredience

1 hermelín, máslo, prášková paprika,čerstvá paprika-nadrobno krájená, hořčice, sůl, lisovaný česnek

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme podélně. Obě půlky vydlabeme a hmotu smícháme s máslem a ostatními přísadami dle chuti. Naplníme zpět do „hermelínových mističek“, spojíme, zabalíme zpět do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SÝROVÁ ROLÁDA

SÝROVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

300 – 400 g strouhaného eidamu šunka pomazánkové máslo 3 tavené sýry sterilovaná kapie křen (nebo česnek dle chuti)

Postup přípravy

Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a křenu. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
TOPINKY Z TROUBY

TOPINKY Z TROUBY

Potřebné ingredience

několik krajíců staršího chleba Máslo (nebo margarín) strouhaný eidam cibule mletá paprika

Postup přípravy

Krajíce chleba lehce namažeme máslem, naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a posypeme mletou sladkou paprikou. Dáme zapéct do trouby, až…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
KROKETY II.

KROKETY II.

Potřebné ingredience

800 g vařených teplých brambor 210 g mouky 10 g soli 30 g krupice 1 vejce

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme a za horka umačkáme nebo nastrouháme. Přidáme krupici, sůl, vejce, podle potřeby mouku. Upravíme krokety, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme ve…

Zobrazit více...

Kategorie