Bramborové chlupaté knedlíky (špoucky) vařené v zelí a…
Potřebné ingredience
Porce pro dvě osoby: 2 velké brambory, 4 pol. lžíce polohr. mouky, 1 lžíce(zarovnaná) Solamylu, 1/2 čaj. lžičky soli. Kysané zelí - buď 1/2 kg sáček nebo sklenička o obsahu 720 ml, a kuřecí prsa - na jednu porci 200 gr, sůl, drcený kmín a kdo má rád, tak rozmačkaný česnek.
Postup přípravy
Nesmějte se tomu názvu, tento recept mám od své babičky a dodnes se u nás v širém okolí této dobrotě jinak neřekne, než špoucky v zelí.
Zelí propláchnu studenou vodou a dám…
Kuřecí guláš s malým pivem- rychlovka
Potřebné ingredience
500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky, 1 velká cibule, 3 stroužky rozmačkaného česneku, 1 zralé rajče, 1/2 lusku zeleninové papriky, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce majoránky, 1 malé pivo-světlá desítka (3 dcl), 2 lžíce sladkého kečupu, 3 lžíce hladké mouky, pro otrlé 1 malá feferonka. Na ozdobu kroužky pórku a snítka petrželky.
Postup přípravy
Na dvou lžících rozpáleného oleje prudce osmahnu kuřecí maso, aby se zatáhlo (max. 2 a 2 minuty po obou stranách, přidám nakrájenou cibuli, za stálého míchání nechám drobet…
Kuřecí "Eintopf" podle nejslavnějšího kuřete…
Potřebné ingredience
Tímto děkuji paní Soně ID 308 18 a jejímu nejslavnějšímu receptu na výtečné tchýnino kuřecí masíčko, které mě inspirovalo k tomuto "eintopfu". Potřebné suroviny:brambory, 1 střední cibule, 1 červená paprika kapie, česnek, sůl, sýr eidam, tatarka malá sklenička, dobré grilovací koření na kuře, 2 větší kuřecí stehna, 15 dkg anglické slaniny.
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory nakrájím na větší kolečka a vyložím s nimi dno pekáčku, ničim nevymazávám, tuku bude až dost. Ostatní postup je u fotek.
Klatovské kuřecí rarášci
Potřebné ingredience
Je to naše nejoblíbenější jídlo z kuřecího masa, někdo přidává ještě 2 lžíce mouky, ale bez ní je to dietnější. kuřecí maso, můžou být prsa, nebo stehna bez kůže 400 gr., nakrájené na kousky. Těstíčko: 1 vejce, 1/2 dcl piva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce sojovky, 1 lžička soli, trochu pepře.
Postup přípravy
Maso necháme v těstíčku nejméně tři hodiny odležet a pak vybíráme lžící a smažíme - ne zprudka, dáme okapat na papírový ubrousek..
Jako přílohu můžete cokoliv, hranolky, chleba…