pomerančový džem
Potřebné ingredience
750 g pomerančů bez slupky+ 1 bio pomeranč se slupkou navíc, 250 g želírovacího cukru (Labeta 4+1), šťáva z 1 citronu, rum na vypláchnutí sklenic
Postup přípravy
oloupané pomeranče rozkrájet na malé kousky a vložit do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhat kůru, jen oranžovou část a dát do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupat, vyhodit a…
Domácí škvarky v domácí pekárně
Potřebné ingredience
1 kg syrového sádla, nakrájeného na kostičky, 1 lžíce mléka
Postup přípravy
Sádlo vložit do pekárny a dvakrát po sobě zapnout program Marmeláda. Můj stroj to dvakrát za sebou provést nechtěl, nelíbilo se mu, že je to horké, takže jsem to dala chvilku ven…