Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté těsto

Kynuté těsto

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 150 g rozpuštěného másla (možno i hera), 2 žloutky, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, lžička soli, 1/2 kostky čerstvého droždí

Postup přípravy

V tomto pořadí dáme do pekárny. Program těsto. Za 1,5 hodiny máme hotovo - tak jednoduché! Ještě že tu pekárnu máme :-)

Recept mám od sousedky Renči :o)

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Švýcarky - bule

Švýcarky - bule

Potřebné ingredience

kynuté těsto, cukr, skořice, vanilkový cukr, rozpuštěná hera, vajíčko na potření

Postup přípravy

Z těsta vyválíme obdélník, který potřeme rozehřátou herou. Posypu cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem. Podél delší strany zaroluju. Nakrájím na "válečky" a v prostřed…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík (dle paní Daniely H. (littlenail) ID 110422)

Kynutý knedlík (dle paní Daniely H. (littlenail) ID…

Potřebné ingredience

200 g polohrubé mouky, 300 g hrubé mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, 1,5 lžč soli, 1 lžč cukru, 2 lžč sušeného droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny, program kynuté těsto. Hotové vyndáme, celou "hroudu" jen rozpůlíme a opatrně přetvoříme do 2 šišek. Vaříme v osolené vodě 10 minut z obou stran.

Zobrazit více...

Kategorie