Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Švýcarky - bule

0.0
Švýcarky - bule

Potřebné ingredience

kynuté těsto, cukr, skořice, vanilkový cukr, rozpuštěná hera, vajíčko na potření

Postup přípravy

Z těsta vyválíme obdélník, který potřeme rozehřátou herou. Posypu cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem. Podél delší strany zaroluju. Nakrájím na "válečky" a v prostřed válečku po delší straně připlácnu těsto v prostřed nožem (špejlí) dolů ke stole. Aby se těsto tak jako rozlezlo:-) Dám na plech s papírem, potřu ušlehaným vajíčkem a peču na 250°C tak asi 7 - 8 minut. Dozlatova.

Krkolomě se to popisuje, ale až budete zkoušet, jistě vám to bude jasné!

Recept mám od známé z Rumunska - tam tomu říkají Bule. Ještě se to dá dělat i s makovou náplní!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

melony 27. 7. 2010, 12:09
Perfektní (Y) moc děkuji za inspiraci (L)je to správně křupkavé...moc mi to chutná a samo celé rodině ,-)
Hepaja 18. 4. 2010, 22:17
(zajic) (C)DNES JSEM JE DĚLALA,BYLY MOC DOBRÉ,NESTAČILA JSEM (P),ALE JEŠTĚ JE BUDU DĚLAT,MOC DOBRÉ,JÁ JE DĚLALA SKOŘICOVÉ A S OŘECHOVOU NÁPLNÍ :-$
plchotka 19. 4. 2010, 13:13
@Hepaja Jsem ráda, že jsem vás inspirovala :-) Jak děláte ořechovou náplň? Zase bych se mohla inspirovat já. *-) Ještě je to moc dobré s makovou (clamp) (clamp) (L) (L)
libuseja 2. 4. 2010, 14:48
(Y) u nás spíš známější jako františky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3505
plchotka 15. 4. 2010, 15:02
@libuseja (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 29. 3. 2010, 20:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
plchotka 19. 4. 2010, 13:16
@Ilonáček (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie