Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Cibatta bulky

0.0
Cibatta bulky

Potřebné ingredience

300 ml vlažné vody,
2 lžíce olivového oleje,
2-3 lžičky soli,
1 lžička cukru,
500 g hladké mouky,
1 lžička sušeného droždí,
mléko nebo voda na potření

Postup přípravy

Je to vhodné i pro děti alegické na bílkovinu kravského mléka a vajíčko, tak jako je naše Eliška.

Těsto je možné připravit i v domácí pekárně na program těsto - nejdřív nalít vše tekuté a pak přidat vše sypké. Jinak udělat klasicky kvásek a vymíchat a nechat vykynout těsto.

Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu.
Rozdělíme na 10 stejných dílů, které vytvarujeme do kulatého nebo oválného tvaru a lehce zploštíme. Housky přeneseme na vymazaný plech a překryjeme olejem potřenou potravinářskou folií, ale nemusí být. Necháme vykynout dalších 30 minut nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Housky potřeme mlékem - v případě alergie jen vodou - a poprášíme moukou (také nemusí být).
Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 minut. Upečené necháme vychladnout na drátěné mřížce.

Další varianta: můžeme nahradit 50 ml vody za 50 ml olivovéh láku, nakrájet 1/2 sáčku oliv a přidat 4 stroučky prolisovaného českneku....MOOOC DOBRÉ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie