Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Focaccia (italský chléb)

0.0
Focaccia (italský chléb)

Potřebné ingredience

200-220ml vody, 75ml bílého vína, 50g olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, špetka cukru, bylinky dle chuti (tymián + oregano nebo rozmarýn nebo šalvěj), 1-2 hrsti černých oliv na plátky, hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Těsto s bylinkami, bez oliv, necháme zadělat v pekárně. Olivy přidáme buď před koncem hnětení nebo je do těsta zapracujeme ručně po vykynutí. Z těsta rukou vytvoříme na plechu placku/y nebo ho dáme do pečící nádoby vymazané olivovým olejem. Necháme ještě 30min. kynout, poté do těsta uděláme prsty důlky, potřeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou solí a bylinkami (které jsou v těstě). Pečeme v předehřáté troubě na 200 -220°C v horkovzduchu do zezlátnutí (asi 15-20min.).

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Joliška 21. 8. 2014, 15:08
Dobrý deň, chcem poprosiť tých, ktorí už foccaciu piekli ako chutí na druhý deň? Čerstvo upečená je čerstvo upečená, to mi je jasné, ale keď som z časových dôvodov nútená ju piecť deň vopred, chcem vedieť či je tam výrazný rozdiel? Za odpovede všetkým ďakujem.
li.za.rd 23. 8. 2014, 11:20
@Joliška Dobrý den, toto je zrovna pečivo, které se dá sníst i druhý den. Ale samozřejmě rozdíl oproti čerstvě upečené tam je....
koblizek63 11. 11. 2013, 19:29
Určitě to byla dobrota,taky jsem pekla FOCACCIA plněnou různýma sýrama,byla to dobrota.Mám v receptech :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie