Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Francúzsky chlieb

0.0
Francúzsky chlieb

Potřebné ingredience

(1 šalka=2,5 dcl) 2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca

Postup přípravy

Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako roladu ,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

melony 31. 3. 2010, 14:49
Jak velký šálek by to měl být? Jako normální hrnek nebo fakt šálek na kávu (C)
Egreska 31. 3. 2010, 15:04
@melony Gabika použivam 2,5 dcl šalku,dopíšem..chlebik je fakt vyborny ak vyskušaš,určite vam bude chutit (Y) (Y) (Y)
melony 31. 3. 2010, 15:51
@Egreska Marti,takže to je normální hrnek ,-) určitě ho vyzkouším a nejenom ten...našla jsem u tebe víc super receptů... (Y) mám tě v oblíbených (H)
Egreska 31. 3. 2010, 16:13
@melony óóó dakujem (L) dufam ze sa ti všetky vydaria |:o) |:o) |:o)
Ilonáček 15. 3. 2010, 21:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie