Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Focaccia - inspirace Caorle

0.0
Focaccia - inspirace Caorle

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 5g sušeného droždí, 320 ml vlažné vody, 5 polévkových lžic olivového oleje. Dokončení: olivový olej, olivy, snítky rozmarýnu, naložená rajčata

Postup přípravy

Těsto nám vypracuje DP, lze to i ručně, ale já využiji techniku. DP program těsto.
Po vykynutí rozdělíme na dvě části, dělám na silokonovém vále, stačí mírně podmoučit,
bochánek se nám rozjede, ale do nevadí, jen ručně upravíme na placku vysokou cca 1,5 cm, nebo jak
se zadaří. Dávám na plech mírně pokapaný olivovým olejem a nechám kynout 30 minut. Potom ručně
mírně zplácnu, potřu olivovým olejem, dozdobím olivami a snítky rozmarýnu.
Focaccia je chuťově velmi podobná té, co jsme si o dovolené kupovali v Caorle v Itálii.
Peční na 200 stupňů cca 15 minut. Barva má být zlatavá.
POKUD SE RECEPT PODOBÁ jinému ZDE, tak písněte, smažu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

medabeda 23. 7. 2014, 15:02
Je tam jsme letos byly také a housky byly super DANA (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie