(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Focaccia - inspirace Caorle

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 5g sušeného droždí, 320 ml vlažné vody, 5 polévkových lžic olivového oleje. Dokončení: olivový olej, olivy, snítky rozmarýnu, naložená rajčata
Postup přípravy
Těsto nám vypracuje DP, lze to i ručně, ale já využiji techniku. DP program těsto.
Po vykynutí rozdělíme na dvě části, dělám na silokonovém vále, stačí mírně podmoučit,
bochánek se nám rozjede, ale do nevadí, jen ručně upravíme na placku vysokou cca 1,5 cm, nebo jak
se zadaří. Dávám na plech mírně pokapaný olivovým olejem a nechám kynout 30 minut. Potom ručně
mírně zplácnu, potřu olivovým olejem, dozdobím olivami a snítky rozmarýnu.
Focaccia je chuťově velmi podobná té, co jsme si o dovolené kupovali v Caorle v Itálii.
Peční na 200 stupňů cca 15 minut. Barva má být zlatavá.
POKUD SE RECEPT PODOBÁ jinému ZDE, tak písněte, smažu.
Po vykynutí rozdělíme na dvě části, dělám na silokonovém vále, stačí mírně podmoučit,
bochánek se nám rozjede, ale do nevadí, jen ručně upravíme na placku vysokou cca 1,5 cm, nebo jak
se zadaří. Dávám na plech mírně pokapaný olivovým olejem a nechám kynout 30 minut. Potom ručně
mírně zplácnu, potřu olivovým olejem, dozdobím olivami a snítky rozmarýnu.
Focaccia je chuťově velmi podobná té, co jsme si o dovolené kupovali v Caorle v Itálii.
Peční na 200 stupňů cca 15 minut. Barva má být zlatavá.
POKUD SE RECEPT PODOBÁ jinému ZDE, tak písněte, smažu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

medabeda
(upraveno)
23. 7. 2014, 15:02
Je tam jsme letos byly také a housky byly super DANA

nahlásit