Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 142 návštěvníků)

Babiččiny péřovky

0.0
Babiččiny péřovky

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 400 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 lžíce krystal. cukru, 15 g čerstvého droždí, 1 lžička soli.Náplň: maková, tvarohová, povidlová nebo marmeládová

Postup přípravy

Suroviny dáme v uvedeném pořadí (sůl zvlášť do rožku) do DP na program Těsto. Po vykynutí naplníme a klademe do vymazaného pekáče, promažeme mezi sebou i shora rozpuštěným máslem a necháme ještě asi 10 minut dokynout. Pečeme 20 minut při 220 °C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 6. 1. 2016, 15:27
(Y)
Zrušený účet 18. 5. 2013, 15:29
Dneska jsme vyzkoušely a jsou úžasné!!!! (clamp) (clamp) (clamp) Ode dneška se u nás budou péct jedině tyto!!!! (Y) Děkuji za recept. (L) Pavlína.
Malenkap 31. 5. 2013, 18:14
@ Děkuji, moc mě těší, že chutnají
karmala 18. 4. 2010, 16:33
Včera jsem vše šupla do pekárny a pak udělala buchtičky s krémem .Výborné (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
Malenkap 4. 5. 2010, 20:48
@karmala Děkuji za pochvalu, ať se dál daří.
Jablotro 2. 4. 2010, 17:59
Tedy, paní Pavlo, tak dobré buchty jsem jedla naposledy od babičky. Jsou opravdu výborné. Dneska jsem je zkusila a i když jsem tam nedala svoji oblíbenou tvarohovou náplň, ale jen tři druhy marmelády, tak i přesto byly výborné. Velice Vám děkuji za tak výborný recept. (Y) (clamp)
Malenkap 18. 4. 2010, 16:27
@Jablotro Děkuji za pochvalu, i když ta patří spíše mojí babičce, po které jsem recept podědila.
missak 11. 3. 2010, 15:31
Bezvadný recept (Y) (Y) (Y)buchty všem moc chutnejí |:o) |:o) |:o)Díky za recept (radost) (radost) (radost)Míša
Malenkap 28. 3. 2010, 15:35
@missak Tak to jsem moc ráda. :-)
kac82 2. 2. 2010, 18:04
Dělala jsem je o víkenku a jsou supéééééér (Y) (Y) (Y)jiné už dělat nebudu (clamp) (clamp) (clamp)
Malenkap 28. 3. 2010, 15:36
@kac82 Jsem ráda, že chutnaly. :-$
Zdenina (upraveno) 25. 7. 2009, 15:26
ÚÚÚžasné ;-) ;-) ;-) ;-) ;-). Vše mňamózní. Příště musím udělat dvojitou dávku. Moc díky za babičin recept. Jen ještě dopíši skvělou čoko náplň 10 dkg Hery 15 dkg mouky 15 dkg cukru 1 vanilk. cukr 3 lžíce kakaa - vytvořit drobenku - tyto jsou naše http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2154162
Malenkap 26. 7. 2009, 8:17
@Zdenina Jsem ráda, že Vám chutnaly a díky za inspiraci s čokonáplní. (clamp) (clamp) (clamp)
LeniVa 2. 2. 2009, 15:46
Právě jsem dodělala a |:o) |:o) |:o) |:o) Nemám sice pekárnu, ale udělala jsem podle dopisku dole 300 ml mléka a 25 g droždí a nemají chybu!!! A to jsem ke všemu zjistila, že nemám polohrubou mouku ;-) takže jsem poměry dala přesně naopak 400 g hladké a 100 polohrubé. A i tak fantastickééé. |:o) Do večera nebudou :-$ :-$ :-$
Malenkap 2. 2. 2009, 16:55
@LeniVa Děkuji. Jde vidět, že jste pravá kuchařinka, dokážete si poradit (Y) (Y) (Y)
garf 31. 1. 2009, 13:47
Tak jsme upekly hned 2 plechy a jsou opravdu mňam. Ale to bolení břicha potom (zajic) No jako vždy. Jen druhý pekáč jsem pekla trochu dýl, protože ty první se nám zdály málo. a taky jsem je ještě přelila půlkou rozpuštěnýho másla, protože podla sousedky buchty musí plavat a sádle :-) Nic dietního, ale pro chuť (Y) (Y) Moc děkuji za recept. (hello)
Malenkap 31. 1. 2009, 20:30
@garf Tak to je fajn, že chutnají. A dobrou chuť! (F)
novabar 30. 1. 2009, 20:25
(clamp) (clamp) (clamp) tak tohle těsto nemá chybu, naprosto dokonalé!!! (Y) (Y) (Y) Jo, dávala jsem sušené droždí-jiné jsem neměla-dala jsem 1,5 čl Chtěla bych se zeptat jak jste si upravovala klasický recept do pekárny *-) Já mám dobrý na langoše tak si říkám že bych to taky chtěla šoupnout do pekárny, ale nevím čeho ubrat či přidat....Díky (L)
Malenkap 31. 1. 2009, 9:10
@novabar Na poměru surovin,oproti klasickému zadělávání těsta bez pekárny,jsem jen ubrala mléka (o 50ml), ale to chce vyzkoušet, aby těsto nebylo moc řídké. Droždí dát také méně, u těsta dávám na 500 g mouky tak 15 g droždí (1,5 lžičky sušeného). Tak ať se dílo podaří a co nevidět tady vyzkoušíme Váš nový receptík. (Y) (clamp)
novabar 31. 1. 2009, 10:27
@Malenkap Pavli, musím ještě dodat, že kynuté těsto jsem měla vždy na druhý den suché, nic moc poživatelného, nejlepší bylo sníst za čerstva. No tyhle buchtičky jsou i dnes jako právě upečené, fakt super (L)
Malenkap 31. 1. 2009, 20:27
@novabar To mě moc těší. U nás do druhého dne nevydrží. :-)
tygřímáma 28. 1. 2009, 11:28
Pavli,teď jsem je vyndala z trouby.Jsou fantastické (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).To si (X) (X) (X) pochutnají,až přijdou ze školy.Díky za recept. (F) (clamp) (F) (clamp)
Malenkap 31. 1. 2009, 9:04
@tygřímáma Není zač a dětem dobrou chuť! :-)
tawa 17. 1. 2009, 15:14
ahojky.dnes som robila buchticky uz druhy krat a su fantastickééééééééééé. (clamp) (Y) (L)
Malenkap 19. 1. 2009, 21:58
@tawa Děkuji a dobrou chuť! :-$
zuzel 10. 1. 2009, 13:59
Tak jsem pekla už poněkolikáté. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Pekárnu mám od vánoc.Peču neustále. ;-) ;-) ;-)Váš recept je přímo luxusní.Těsto nádherně nadýcháné,chuťově vynikající. |:o) |:o) |:o) |:o) Určitě budu péct častěji,skoro pořád. ;-) ;-) ;-)Děkuji za recept. (L) (L) (L) (L) (L)
Malenkap 11. 1. 2009, 10:16
@zuzel Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že Vám chutnají. :-$
tchyna 6. 1. 2009, 20:32
tak jsem dneska poprvé upekla a jsou buchty výborné (Y) (Y) (Y)a nevěděla jsem kolik je 15 g droždí tak jsem dala čtvrt kostky a jsou |:o) |:o) |:o) |:o),recept mám uložený :-) :-) :-)
Malenkap 9. 1. 2009, 18:20
@tchyna Jsem ráda, že buchty chutnaly, 15 g droždí je zhruba 1/4 kostky a ještě k tomu půlka z jedné čtvrtky (kostka je 42g). Ale já kolikrát dám taky jenom tu 1/4 kostky, protože bych třeba zrovna musela otevřít nové balení. Hlavně aby to pořádně nakynulo. Ze stejného těsta dělám i koláče a žmolenkové rohlíky, prostě všechno "buchtové"
MAXXIK 11. 10. 2008, 19:50
15g čerstvého droždí
potakur 11. 10. 2008, 17:29
Dobrý den, dáváte 15 g sušeného nebo čerstvého droždí?
aweii 18. 4. 2008, 19:18
mmm tak ty vypadají krásně, hned bych si dala (zajic)
SyMa 18. 4. 2008, 13:28
Dobrý den, tak už peču ani nevím po kolikáté 8-|Jsou hned fuč (zajic)Kdykoli je upeču, tak jsem za hvězdu (*)Asi budu muset začít péct z dvojité dávky. 8-|Mějte se krásně.Sylva. (F)
Malenkap 18. 4. 2008, 19:17
@SyMa Tak to mě velice těší. Přeji krásný den. (child1)
gazi 16. 3. 2008, 16:07
Díky moc za info, hned jdu zkoušet, mám taky super recept na kynuté těsto, ale jsou tam 3 žloutky, tohle vypadá jednodušší, takže díky, mějte d. (radost)
gazi 16. 3. 2008, 11:02
Dobrý den, jen se chci zeptat, jaký je postup když nemám DP??? Udělat jako klasické kynuté těsto nebo i množství surovin je jiné, díky daniela
Malenkap 16. 3. 2008, 11:09
@gazi Dobrý den, množství je stejné, jen droždí je 25g. Klasické kynuté těsto. Dříve jsem dávala mléka i 300 ml, záleží na mouce.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie