(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
DOMÁCÍ CHLEBA

Potřebné ingredience
300ml vlažné vody, 1 lžíce oleje, 500g hladké mouky, 1/2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu a 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Všechny suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Hotové těsto přendáme na menší pekáček vyložený silikonovou podložkou, vytvarujeme chleba a necháme ještě 30 minut kynout pod utěrkou. Poté uděláme ostrým nožem 3 zářezy, potřeme vajíčkem a můžeme posypat kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C na dolním roštu 15 minut, poté stáhneme teplotu na 200°C a pečeme ještě asi 10-12 minut ve středu trouby (horkovzdušná)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bebenicol
(upraveno)
2. 10. 2014, 21:15




nahlásit

tulipanka
(upraveno)
12. 6. 2014, 13:43
upečeno
zakrojeno a namázáno s máslem
a přemýšlím o druhém krajíci bomba








nahlásit

brisuta
(upraveno)
12. 3. 2014, 20:47
chleb byl moc dobry Trochu jsem experimentovala dala jsem trochu chlebove muky a zbytek hladkou .Nevite děvčata kde se kupuje chlebove kořeni děkuji za odpověd





nahlásit
DanušaP
(upraveno)
12. 6. 2014, 14:11
@brisuta
já ho kupuju v makru
nahlásit
DaniMat
(upraveno)
20. 11. 2013, 21:32
Upekla sem přesně podle receptu, zatím je právě vytažený z trouby ale vypadá ÚŽASNĚ
DÍKY ZA RECEPT


nahlásit

Kačík K.
(upraveno)
3. 6. 2013, 18:52
Výbornej
teď se jím cpe relá rodina. Jen ho v té trobě pozapoměla a byl tam 30min na 225,ale super.Pak jsem ho jen potřela octovou vodou
. Moc děkuji za super tip Káťa s rodinou





nahlásit

Gabka31
(upraveno)
6. 11. 2013, 16:00
@Kačík K.
To jsem moc ráda
nám taky doma chutná


nahlásit

Gabka31
(upraveno)
28. 4. 2013, 10:25
péct na 225°C na dolním roštu 15 minut a poté stáhnout teplotu na 200°C a péct ještě 25 minut ve středu trouby

nahlásit
LILIANKA2008
(upraveno)
9. 4. 2013, 17:28
ten je
nevite poradit jak dlouho pect chleba v obyc.elek.trube?ja ho pecu stale v pekarne ale chtela by sem vyskouset i v normalni troube jen nevim jak dlouho na jake teplote?dekuji mate ho krasny
a dik za radu







nahlásit