(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Domácí veka
Potřebné ingredience
290ml vlažného mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 500g hladké pšeničné mouky(Z tohoto množství jsem nahradila trochu polohrubou moukou) 2,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
Těsto po vykynutí rozdělíme na dva stejné díly a uděláme veky. Necháme kynout asi 30 minut i déle.
Potřeme žloutkem(já z nedostatku vajíček potřela jen vodou a bylo to možná i lepší nebo bílkem) a dáme péci do trouby na 150-200°C po dobu asi 20 minut.Každý musí vyzkoušet.
Potřeme žloutkem(já z nedostatku vajíček potřela jen vodou a bylo to možná i lepší nebo bílkem) a dáme péci do trouby na 150-200°C po dobu asi 20 minut.Každý musí vyzkoušet.
Veky v troubě
Řez vekou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zituska1
(upraveno)
28. 1. 2011, 9:59
Hani, mohla bych z tohoto receptu upést i bagety?????Místo veky????
Jsouk
(upraveno)
26. 1. 2011, 21:08
Zdravím, vyzkoušela jsem a je výborná,pěkně nakynutá a veliká. Díky