(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Domácí veka celozrnná
Potřebné ingredience
280 ml vody, 500 g celozrnné pšeničné hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, na potření vajíčko, droždí 1,5 lžičky
Postup přípravy
vše dáme do pekárny na program příprava těsta. Poté rozdělíme na dvě půlky, potřeme vejíčkem a déme péci.
upečená veka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
30. 11. 2013, 17:14
laho
(upraveno)
2. 1. 2008, 15:57
Tuto mouku a jiné (špaldová,žitná) mají běžně v Albertu v bio koutku.Kupuji jen tam.S pozdravem Klára
Koblížci
(upraveno)
2. 1. 2008, 13:50
Soňo, celozrnpšeničná mouka nemůže být zároveň i hladká, ne??
sonka
(upraveno)
2. 1. 2008, 15:49
@Koblížci
Leni, ano může být. Je pšeničná celozrnná jemně mletá, hrubá a možná i polohrubá, ale tu jsem nikde zatím neviděla. Taky mi to dalo zabrat, něž jsem se v tom zorientovala.
Koblížci
(upraveno)
2. 1. 2008, 16:15
@sonka
Teda, peču už od letních prázdnin,ale takovou mouku jsem fáákt nikde neviděla. Jen celozrnou pšeničnou a žitnou,ale o hrubosti mletí ani Ň Asi máte lepší zdroje.. Je zajímavé, že máte tu veku na řezu takovou tmavou..
sonka
(upraveno)
2. 1. 2008, 16:18
@Koblížci
Leni, ono je na obalu napsáno pšeničná celozrnná a pod tím jemně mléta nebo hrubá. Večka je tmavá, ale možná méně než na obrázku, občas foto zkresluje.
gabka74
(upraveno)
2. 1. 2008, 13:46
Dobrý den Soňi,jaké číslo má mouka z které pečete veku.Kde se dá sehnat.Děkuji Gabka
sonka
(upraveno)
2. 1. 2008, 15:51
@gabka74
Gábinko, číslo nevím, ale je to prostě pšeničná celozrnná jemně mletá http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_84/products_id/1968