Frgál z domácí pekárny

Potřebné ingredience
Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla
Postup přípravy
Těsto nechám vykynout. Poté rozdělím na 6 dílů a nechám ještě chvíli kynout.
Těsto je krásně tvárné a na ruce se vůbec nechytá. Fotky těsta jsou tady i s postupem na těžší variantu tohoto koláče: http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=25280
Posledně jsem použila mouku, která nebyla dobrá a těsto se mi trhalo. Náplň nešla zavřít do koláče. Proto jsem z těsta vyválela placku, potřela náplní, dala povidla a posypala drobenkou. Upekla a koláč byl jednoduchý a měl velký úspěch.

Již upečený koláč.

Připraveno na pečení. Rozválené těsto potřené tvarohem, přidaná povidla a zasypané drobenkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu















