Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

3 lžíce vlažného mléka
cukr
1 kostka droždí
2 lžičky kmínu
2 hrnky vlažné vody
2 lžičky soli
2 lžičky tymiánu
500 g hladká mouka


na potření voda a ocet

Postup přípravy

Domácí chléb 2 hod
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a odstavíme. Mezitím vezmeme mouku, kterou smícháme se solí a kořením. Do vzniklé směsi nalijeme kvásek. Nakonec přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme asi jednu hodinu kynout.
Z vykynutého těsta vytvarujeme mokrýma rukama dvě šišky. Pak na plech položíme dva bochníky, které jsme vytvarovali. Necháme ještě 20 minut kynout.ho nech Mezitím zapneme troubu.
Těsně před vložením chleba do trouby jej potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu a dopékáme dalších 30 až 45 minut. Během pečení chléb pravidelně potíráme octovou vodou.
Nejlepší chléb je samozřejmě čerstvý a teplý. Po vyjmutí necháme chléb vychladnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie