Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Jahoda25

Jahoda25

Potřebné ingredience

piškoty, jahody, zakysanka, smetana na šlehání, cukr, šlehačka Hole

MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablíčkový dezert

Jablíčkový dezert

Potřebné ingredience

Korpus světlý: 3 vejce, 120 cukru krupice, 120g polohrubé mouky , 3 PL oleje Rozvar: 700 g jable (oloupaných a očištěných), přidáme 500 ml vody, 50 g cukru a celou skořici, 400 ml vody + 1 van. puding + 1 dort-želé čiré (Dr.Oetker) kys. citronovou (Citronek), šlehačka Hole

Postup přípravy

Korpus světlý: 3 vejce, 120 cukru krupice, 120g polohrubé mouky , 3 PL oleje
Ušleháme sníh z bílku, přidáme cukr a dále šleháme, přidáme žloutky a šleháme, přidáme olej a…

Zobrazit více...
DIETY
Celerový salát s pažitkou

Celerový salát s pažitkou

Potřebné ingredience

1 větší celer, 1 cibule, pažitka, sůl, ocet, voda z okurek

Postup přípravy

Celer oloupeme, nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, dáme si vařit vodu (osolíme více), do vařící vody dáme povařit kostky celeru (cca 5 - 7 minut), poté scedíme a dáme vychladit.…

Zobrazit více...
DORTY
Ananasový dort

Ananasový dort

Potřebné ingredience

2x tmavý korpus, 1x mramor korpus, 1x konzerva anasu (velká), 2x smetana Hole, 1x máslo 250g na krém, van. puding, 200g mandlí

Postup přípravy

Prvně si upečeme korpusy:
Kakaový 2x: 3 vejce, 120g cukru krupice, 100g polohrubé mouky + 20 g kakaa, 4 PL oleje.
Ušleháme sníh, přidáme cukr a dále šleháme, přidáme žloutky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia - inspirace Caorle

Focaccia - inspirace Caorle

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 5g sušeného droždí, 320 ml vlažné vody, 5 polévkových lžic olivového oleje. Dokončení: olivový olej, olivy, snítky rozmarýnu, naložená rajčata

Postup přípravy

Těsto nám vypracuje DP, lze to i ručně, ale já využiji techniku. DP program těsto.
Po vykynutí rozdělíme na dvě části, dělám na silokonovém vále, stačí mírně podmoučit,

Zobrazit více...
DORTY
Pohádka pro Jiříka

Pohádka pro Jiříka

Postup přípravy

Kakaový korpus, krém šlehačka a bílá čokoláda, šlehačka a čokoláda na vaření. Naplněno krémem ze šlehačky a ledových kaštanů. Mooooooooooooooc dobré.

Zobrazit více...
DORTY
Dort FLORIDA

Dort FLORIDA

Potřebné ingredience

Korpus: 120 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 3 vejce, 4 pol. lžíce oleje , forma o průměru 24 cm Krém: 2 van. puding, 500 ml mléka, 2-3 pol. lžíce cukru, 100 g másla Ostatní: meruňková marmeláda, broskvový kompot, 2 x šlehačka - Hole, čokoláda na strouhání ... fantazie

Postup přípravy

Ušleháme tuhý sníh z bílků, zašleháme cukr, žloutky, olej a na závěr mouku , upečeme korpus (moje trouba 180 stupňů cca 10 minut). Po vychladnutí rozkrojíme a namažeme marmeládou,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové preclíky

Sýrové preclíky

Potřebné ingredience

300 g sýru eidam, 300 g hladké mouky, 150 g másla, 100 ml mléka, sůl do těsta a hrubá sůl na posypání, vejce na potření

Postup přípravy

Sýr nastrouháme, přidáme máslo, mouku, sů a mléko, ze suroviny vypracujeme těsto, vyválíme na 3 mm a vykrajujeme preclíky, před pečením potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí.

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený dort - broskve

Nepečený dort - broskve

Postup přípravy

Děláno dle receptu Kluků v akci, krém z tvarohu a vanil. puding, navíc želatina

Zobrazit více...
DORTY
Schwarzwaldský višňový dort - potažený

Schwarzwaldský višňový dort - potažený

Postup přípravy

Dort na oslavu 40. narozenin

Zobrazit více...

Kategorie