(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Ananasový dort
Potřebné ingredience
2x tmavý korpus, 1x mramor korpus, 1x konzerva anasu (velká), 2x smetana Hole, 1x máslo 250g na krém, van. puding, 200g mandlí
Postup přípravy
Prvně si upečeme korpusy:
Kakaový 2x: 3 vejce, 120g cukru krupice, 100g polohrubé mouky + 20 g kakaa, 4 PL oleje.
Ušleháme sníh, přidáme cukr a dále šleháme, přidáme žloutky a šleháme, přidáme olej a šleháme na závěr dávám mouku s kakaem, vylijeme do formy a upečeme na 180stupňů asi 6 minut, ale je dobré zkusit špejlí.
Mramor tmavý: 2 vejce, 80 cukru krupice, 70g polohrubé mouky + 10g kakaa, 3 PL oleje; postup stejný jako u tmavého.
Mramor světlý: 2 vejce, 80 cukru krupice, 80g polohrubé mouky , 2 PL oleje; postup stejný jako u tmavého.
Do dortové formy do středu dáváme střídavě lžíci světlého a tmavého těsta.
Než dorty vychladnou, uvaříme si rozvar z ananasové šťávy: 300 ml šťávy nebo na toto množství doplňíme vodou, 2 PL solamylu, povařit 1 min. a přidat nakrájené kousky ananasu, dobarvila jsem žlutou gelovkou.
Ušleháme si šlehačky, korpus potřeme (plochu), děláme kruhy s mezerami na náplň, naplníme a přikrijeme dalším korpusem potřeným ze spodní strany, postup opakujeme. Krém potřeme krémem z másla a pudingu, obsypeme opraženými madlemi a dozdobíme dle fantazie.
Rozpis je pro dost o průměru 28 cm.
Kakaový 2x: 3 vejce, 120g cukru krupice, 100g polohrubé mouky + 20 g kakaa, 4 PL oleje.
Ušleháme sníh, přidáme cukr a dále šleháme, přidáme žloutky a šleháme, přidáme olej a šleháme na závěr dávám mouku s kakaem, vylijeme do formy a upečeme na 180stupňů asi 6 minut, ale je dobré zkusit špejlí.
Mramor tmavý: 2 vejce, 80 cukru krupice, 70g polohrubé mouky + 10g kakaa, 3 PL oleje; postup stejný jako u tmavého.
Mramor světlý: 2 vejce, 80 cukru krupice, 80g polohrubé mouky , 2 PL oleje; postup stejný jako u tmavého.
Do dortové formy do středu dáváme střídavě lžíci světlého a tmavého těsta.
Než dorty vychladnou, uvaříme si rozvar z ananasové šťávy: 300 ml šťávy nebo na toto množství doplňíme vodou, 2 PL solamylu, povařit 1 min. a přidat nakrájené kousky ananasu, dobarvila jsem žlutou gelovkou.
Ušleháme si šlehačky, korpus potřeme (plochu), děláme kruhy s mezerami na náplň, naplníme a přikrijeme dalším korpusem potřeným ze spodní strany, postup opakujeme. Krém potřeme krémem z másla a pudingu, obsypeme opraženými madlemi a dozdobíme dle fantazie.
Rozpis je pro dost o průměru 28 cm.
rozkrojený dort
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucie-Anna
(upraveno)
22. 8. 2014, 11:37
Krásný dortík, a pro mne určitě chuťově lákavější než krásné výtvory s marcipánovými hmotami...
littlenail
(upraveno)
22. 8. 2014, 11:56
@Lucie-Anna
Potahované dělám také, ale bohužel stejně každý z rodiny slupku sloupne a ozdoby pak stejně vyhodím ; tak se postupně vracím ke klasice
janina8
(upraveno)
25. 8. 2014, 8:24
@littlenail
Vypadá moc krásně, určitě vyzkouším. A s tou klasikou máte pravdu. Chodím vařit s mamkou na svatby. Nevěsty si koupí dortík od 3-10tisíc. A pak když ho krájí, tak mi do kuchyně chodí velké zbytky. Hlavně ten marcipán. A myslím si, že právě ten marcipán svou vahou dělá cenu toho dortíku
chalupnicka
(upraveno)
22. 8. 2014, 9:00
Zajímavý dortík
littlenail
(upraveno)
22. 8. 2014, 11:05
@chalupnicka
A všem moc chutnal