(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Moravské koule
Potřebné ingredience
150 ml mléka, 1 vejce, 1 žloutek, špetka soli, 150 g strouhaných vařených brambor, 300 g hrubé mouky, 20 g čerstvého droždí a trošku cukru na droždí. Olej na smažení, hladká mouka na vál, kečup, tvrdý sýr
Postup přípravy
Podle pořadí dáme do pekárny a na necháme udělat těsto. Vykynuté těsto rozválíme na asi 2 cm tlustý plát, ze kterého vykrájíme kolečka. (Používám velké kulaté vykrajovátko na vánoční cukroví) Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci dozlatova. Usmažené pečivo dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk, a necháme vychladnout. Před podáváním potřeme koule kečupem a posypeme sýrem. (můžeme pro změnu udělat koule na sladko - s povidly a tvarohem)
Nestačila jsem naše vyfotit, tak zatím alespoň foto z časopisu, kde jsem recept objevila. :o)
Nestačila jsem naše vyfotit, tak zatím alespoň foto z časopisu, kde jsem recept objevila. :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzkin
(upraveno)
25. 8. 2008, 8:46
Ty znám,jsou dobré ,zkuste pod kečup pomazat rozetřeným česnekem(se solí a olejem)
Brucha Vecha
(upraveno)
26. 8. 2008, 7:37
@zuzkin
Tak to je bezva tip, to může být výborné, vyzkouším. Díky