Pražské koláče - RECEPT 152281

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

DOMÁCÍ PEKÁRNY

ID 143473 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 88 návštěvníků)


Pražské koláče


[ recept č. 152281 ze dne  ]

Pražské koláče

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 300 g hladké a 300 g polohrubé mouky, 225 ml mléka, 130 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 30 g droždí, 1,5 lžičky soli. Náplň: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání. Drobenka: 50 g hrubé mouky, 50 g cukru moučka, 30 g másla, ½ lžičky skořice.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Do pekárny nalijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko s rozmíchanými vajíčky. Z cukru si odebereme 1 lžíci stranou, zbytek cukru nasypeme do pekárny. Přisypeme prosáté mouky pokojové teploty. Do jednoho rohu nasypeme sůl, na vzdáleném konci uděláme v mouce malý důlek, nasypeme do něj odložený cukr a na cukr rozdrobíme droždí. Zapneme program TĚSTO.

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků. Na 2 plechy s pečícím papírem uložíme vytvarované bochánky, které rukou zploštíme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 18 minut).

Krém: Uvaříme hustý pudink, do horkého vmícháme máslo a necháme vychladnout. Studený pudink vyšleháme šlehačem. Ušleháme šlehačku a lehce ji vmícháme do pudinku.
Vychladlé koláče rozkrojíme a sáčkem nastříkáme krém.
Doporučujeme
Pražský koláč
Droždí rozdrobte do hrnku, přidejte mléko s trochou soli, v míse smíchejte mouku, cukr, bílý jogurt a vejce, vlijte vzešlé droždí a vařečkou zpracujte vláčné těsto, nechte v míse přikryté utěrkou asi 45 minut kynout na teplém místě.Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, z vykynutého…
<< Košíčky s pudinkem a nutellovým krémem | Pražské koláče | Švestkové řezy s ricottou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra H. (hantonie) ID 413664 (15.2.2020, 0:00)
nebudu řešit jestli škrob nebo pudink, od vás je vše dobré (clamp) vaše recepty nikdy nesklamou :-) :-) a to mi je 73 let a peču od svých 16 let (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Ivana N. (spero) ID 143473 (18.2.2020, 16:32)
Děkuji Vám za krásný komentář. Jste moc milá. (F) (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Alena N. (Mia 5) ID 576196 (26.3.2018, 18:53)
(Y) (Y) (F)
ODPOVĚDĚT
blanka j. (blanor) ID 144064 (25.3.2018, 21:01)
Tak ty musím vyzkoušet :-)
ODPOVĚDĚT
Ivana N. (spero) ID 143473 (26.3.2018, 15:02)
(F) (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (P.A.V.L.A) ID 263721 (27.4.2017, 20:35)
(Y)
ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucikanass) ID 481915 (10.11.2014, 20:11)
|:o)
ODPOVĚDĚT
Alena M. (Exovka) ID 51168, mimibazar.cz/exovka (19.5.2014, 4:33)
http://life.ihned.cz/c1-60339740-recept-na-prazsky-kolac-podle-sefcukrarky-hotelu-kempinski-kateriny-kocinove třeba je to tenhle a někomu to pomůže...zítra se na to chystám...
ODPOVĚDĚT
lenka w. (enkka) ID 348289 (16.5.2014, 18:52)
(Y) (Y) (Y)super, moc chutnaly (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F) (C) (C) (C)
ODPOVĚDĚT
Ivana N. (spero) ID 143473 (17.5.2014, 20:05)
Leničko, děkuji za zprávu. Potěšila mě. (F)
ODPOVĚDĚT
Marcela S. (marsi-28) ID 386390 (13.5.2014, 13:54)
O víkendu jsem pekla tyto koláce.Nevím kde jsem udelala chybu *-)Upecené byly perfektní,ale ten krém,moc sladký a strasne serídnul a vůbec nestuhnul ani v lednici. :´( :´( :´(
ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (upraveno 16.5.2014, 12:06)
zkuste jiný krém jestli máte rádi tvaroh - 1 tučný tvaroh v celofánu+ 1 vanilkový puding + do teplého zašlehat 30 g másla (puding domácí vařený vychlazený) cukr dle chuti a pro barvu vaječňák, krásně ztuhne, neřídne....................
ODPOVĚDĚT
Jana S. (jansam) ID 502036 (9.5.2014, 15:22)
(clamp) (C)
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (TOPOLINO&CA) ID 20325 (6.5.2014, 16:04)
Moc děkuji za recept, už si ho tisknu a zítra upečeme (Y) (Y) (Y) Jste moc šikovná (Y) (Y) (Y) Lenka
ODPOVĚDĚT
Ivana N. (spero) ID 143473 (12.5.2014, 13:14)
Miluško, vždyť Vy jste také moc moc šikovná. (clamp) (clamp) Já děkuji. (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Mária B. (majinab) ID 247476 (3.5.2014, 17:36)
(Y) :-) (Y)

podobné aj fotopostupom : http://bonvivani.sk/recepty/prazske-kolace
ODPOVĚDĚT
Dáša N. (novackova) ID 36932 (26.4.2014, 18:40)
(Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (kellystova) ID 396230 (26.4.2014, 16:21)
Ivanko, vypadají luxusně (Y) a určitě báječně chutnají (clamp) (clamp) (clamp). Ukládám si recept, určitě se bude hodit. (L)
ODPOVĚDĚT
Viola K. (Viola K.) ID 483516 (25.4.2014, 11:39)
Nepochybuji o tom, že koláče budou dobré, ale nenazývala bych je "pražské", protože do náplně Pražského koláče nepatří pudink a do drobenky se přidává skořice, zde např. odkaz : http://www.apetitonline.cz/recepty/184-prazsky-kolac.html
ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Eillee) ID 52283, mimibazar.cz/eillee (16.5.2014, 17:05)
Mám recept v kuchařce Romana Vaňka (který je pro důvěryhodnějším zdrojem než časopis Apetit) a v krému má rovněž pudink. Btw. ve vašem odkazu je v krému škrob a vanilkový cukr - to je takřka to samé, co vanilkový pudink :-) Skořice v receptu uvedená je (L)
ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (kellystova) ID 396230 (upraveno 27.4.2014, 11:58)
Nevím, jestli jste dobře četla recept ,-), vždyť paní má jasně psáno, že do drobenky přijde skořice :-o. Takové komentáře "miluji" (N)
ODPOVĚDĚT
Alena P. (krišon) ID 231624 (26.4.2014, 19:59)
Myslím si, že efekt je stejný, jen ten škrob je lacinější ....aspoň mne poradila kamarádka cukrářka - nemášli do krému vanilkový pudink, dej solamyl ....
ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (27.4.2017, 17:39)
Myslím že Solamyl jakožto bramborový škrob,není dobrá volba , kukuřičný škrob je v pudingu ,
takže třeba škrob Maizena (F)
ODPOVĚDĚT
Dana J. (Danča 2) ID 19490 (26.4.2014, 18:04)
a víte co je ten škrob? Je to stejný jako pudink ,-) jsem vyučená cukrářka, takže vím co jsme do pražských koláčů dávali . . . .jen se ten škrob v domácím prostředí vymění za puding :-)
ODPOVĚDĚT
Eva B. (cozumel) ID 340390 (4.5.2014, 21:10)
No, já nevím, teď už je nekupuju, protože je dost šidí, ale dřív mi ten krém připadl spíše jako pudinkovo-tvarohový. Tohle jsou alá pražské koláče (N)
ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (23.4.2014, 19:38)
Mňam. (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Naďa N. (nasta77) ID 23640 (23.4.2014, 5:57)
:-)Ivanko, díky za inspiraci :-) :-)
ODPOVĚDĚT
Soňa B. (vlasson) ID 36630, mimibazar.cz/vlasson (22.4.2014, 22:24)
Mňam,ty vyadají luxusně,vyzkouším (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Michaela Ž. (Michaela.Z) ID 17801, mimibazar.cz/misakova (22.4.2014, 21:46)
díky za recept, manžel je má moc rád, zkusím mu upéct jako překvapení (pst) |:o)
ODPOVĚDĚT
Soňa T. (laskonka333) ID 414948 (22.4.2014, 21:13)
(Y) paráda (Y)
ODPOVĚDĚT
Marcela U. (marcelau) ID 294405 (22.4.2014, 20:11)
(Y)ty jsou (Y)
ODPOVĚDĚT
Ivana N. (spero) ID 143473 (22.4.2014, 20:17)
Děkuji. Však také sklidily pochvalu. :-)
ODPOVĚDĚT
© 2004-2020 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt