Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Koláče

0.0
Koláče

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 polévková lžíce citronové šťávy, 500g hladké mouky, 50g cukru, 1x vanilkový cukr, strouhaná kůra z jednoho citronu, špetka soli, 1 a půl lžičky sušeného droždí.

Náplň - jakákoliv, dávám tvarohovou a pak makovou (modrý sáček - přidá se mléko nebo voda a cukr a hotovo), marmeláda, jablka, ořechy, švestky ......

Postup přípravy

V daném pořadí dáme do pekárny a zapneme na program TĚSTO.
Po ukončení programu vyndáme těsto z nádoby na pomoučněný vál a rozdělujeme na hromádečky. Z nich děláme placičky a dáváme na plech (mě se z této dávky povedlo pěkných 26 koláčů). Dnem skleničky vmáčkneme kolečko a dáme dovnitř kolečka náplň. Okraje koláčů potřeme bílkem a dáme péci na 240˚C - na 15 až 20 minut.
Jsou dobré a pěkně nadýchané. Jen se po nich zaprášilo. :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michala28 6. 9. 2008, 21:07
(clamp)Super recept!!! (clamp)Dnes jsem podle tvého receptu pekla koláčky na pouť. Bylo to poprvé, co jsem dělala sladké těsto v pekárně. Musím říct, že po upečení této dávky, jsem šla péct ještě dávku druhou, protože se po nich zaprášilo! :-) Těsto je moc chutné a taky z pekárny je to těsto krááásné, tak jsem ho s robotem nikdy neudělala. :-)Všem doporučuji. Michala (Y) (Y) (Y)
Zzdenka 8. 9. 2008, 13:14
@Michala28 Dobrý den, děkuji za chválu, já kynuté moc neumím. Ale po těchto koláčích se doma jen zaprášilo. Děkuji moc a jsem ráda, že i někomu jinému chutná a přinesl recept užitek. (L) (K) |:o) (F) Zdenka (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie