(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Večky s jogurtem
Potřebné ingredience
1 malý kelímek jogurtu, 100 - 150ml vody, 1 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 80g měkkého másla, 200g hladké mouky, 100g poohrubé mouky, 150g špaldové mouky, 100g chlebové pšeničné mouky, 3 lžíce sušené brkaše, 2 lžičky soli, 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička medu, sladěnky nebo cukru. Semínka.
Postup přípravy
V pekárně zaděláme na program těsto, rozdělíme na 4 části a umotáme večky - viz foto. Pečeme na 220°C asi 20 min.
...
...
vyválíme ovál
...
...
v polovině uděláme hřbetem ruky rýhu
...
oba konce přimáčknout k sobě
...
spoj dáme dolů a párkrát veku rukama vyválíme, na plech dáme spojem dolů
můžeme udělat zářezy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
7. 6. 2011, 20:14
vypadají dobře,jen je škoda že jsou druhý den tužší,je to dost těsta a když bych to měla jen pro sebe tak by mi to ztvrdlo
li.za.rd
(upraveno)
8. 6. 2011, 15:02
@lidare
Já většinou všechno pečivo co udělám, nechám venku jen co sníme a zbytek dávám čerstvé do mrazáku
saram
(upraveno)
7. 6. 2011, 11:46
Omlouvám se za hloupý dotaz, ale co je to brkaše? to jsem ještě neslyšela...díky šárka
li.za.rd
(upraveno)
8. 6. 2011, 15:00
@saram
Jo, jo bramborová kaše
dolik76
(upraveno)
7. 6. 2011, 12:08
@saram
bramborová kaše
rikinka33
(upraveno)
7. 6. 2011, 8:55
Ahoj Marika. Tie vyzerajú chutne . Určite vyskúšam. Už som si recept uložila
li.za.rd
(upraveno)
7. 6. 2011, 11:28
@rikinka33
Vyzkoušejte, ale nejlepší jsou první den, dnes jsem je měla k snídani a už byly tužší...