Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Výborný chlebík

0.0
Výborný chlebík

Potřebné ingredience

380/505ml vody; 1,5/2 lžíce jablečného octa(může být i normální); 3/4 lžíce oliv. oleje; 1,5/2 lžičky cukru; 3/4 lžičky soli; 360/480g hl. mouky pšeničné; 140/185g žitné mouky; 75/100g celozrnné mouky žitné; 75/100g celozrnné pšeničné mouky; 1/1,5 lžíce kmínu; 1,5/2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Velikost 1(1kg cleba) a za lomítkem velikost 2(1,5kg chleba)
Pogram KLASIK, velikost 1/2 a barva tmavý(můžete dát střední na zkoušku a po té dopéci ještě 10min)
Taky když nemáte oba druhy celozrnné mouky, můžete dát jednu na 150/200g.
Je výborný i 3 a někdy když zbyde i 4 den :o)
Dobrou chuť
Dobrá rada: chléb nejdříve zabalit do utěrky a po té do sáčku - vydrží déle chutný

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Makka 21. 7. 2008, 19:23
Ahoj :o) tak ten musím vyzkoušet, nevím čím to je, ale poslední dobou se mi nějak chleba nedaří, jestli je to moukou nebo "rukama" těžko říct. :o) Ahoj :-)
Alena70 12. 3. 2008, 9:30
Hani, tento chleba je zatím náš nejlepší, opakovala jsem ho už po několikáté, zkusila jsem už spoustu chlebíků s dlouhými a kladnými komentáři, ale tenhle je opravdu nej.... (clamp), děkujem za recept |:o) (L)
Háňa07 18. 3. 2008, 15:08
@Alena70 to jsem moc ráda, mám v receptech daný ještě jeden lepší( právě jsem ho tam dala) (Y)
šutynka 28. 2. 2008, 19:49
|:o) zítra upeču,už jsem si navážila mouky (hello)
Háňa07 1. 3. 2008, 18:45
@šutynka ať vám chutná :-) (zajic) (jidlo)
L.e.n.n.y 1. 2. 2008, 12:20
Musím pochválit, chleba se povedl krásně, je moc dobrý, rozhodně značím mezi ty, co budu opakovat, díky za dobrý recept (Y) (Y) (Y)
Háňa07 2. 2. 2008, 21:54
@L.e.n.n.y není vůbec za co (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie