(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Výborný semínkový chléb

Potřebné ingredience
300 - 330 ml vody , 300 g hladké mouky, 300 g celozrnné žitné mouky, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého, 1 lžička kmínu, semínka dle chuti - sezam,dýňová, slunečnicová,...
Postup přípravy
Suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsem napsala, sůl,cukr a kmín dáváme vždy do rohu (každý do jiného), droždí doprostřed na mouku (udělat důlek a trochu zahrabat). Spustíme program na těsto, při míchání raději pozoruji konzistenci. Musí být hodně tuhé a nelepivé, takže v případě, že se lepí přidám hl.mouku, když by se drolilo - nepatrně podliji vodou.Po zaznění signálu přidáme semínka dle chuti (přiměřeně). My máme nejraději dýňová a slunečnicová. Necháme uhníst, vykynout v pekárně . Po vykynutí vyndám na pomoučené prkýnko, vytvaruji šišatý nebo kulatý tvar, přendám na pečící papír, nechám 10min dokynout, potřu osoleným mlékem, posypu semínky, dám do trouby upéct na 200 st cca 25 min společně s hrníčkem vody. Poté vyndám hrníček a ještě tak 10 min dopeču, každý jak má rád světlý - tmavý - křupavý,...
Anebo další možnost - po vykynutí těsta nevyndaváme do trouby, ale dopečeme v domácí pekárně. My dáváme přednost klasickému chlebu v troubě.
Anebo další možnost - po vykynutí těsta nevyndaváme do trouby, ale dopečeme v domácí pekárně. My dáváme přednost klasickému chlebu v troubě.

no není pěkný !!

a tady už nakrájený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Bylinka1
(upraveno)
14. 1. 2013, 18:04
Už je v troubě

nahlásit

marcela54
(upraveno)
1. 6. 2011, 19:47
jůůůůůů,dám si kousek
tak jsem již vyzkoušela a dám foto.díky těším se jaký bude
) marcela





nahlásit
tetrisss
(upraveno)
9. 8. 2010, 19:31
Vonia az sem.

nahlásit