Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

SEMÍNKOVÝ CHLÉB

0.0
SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

300 ml vody, 3 PL olivového oleje, 15 dkg pšeničné celozrnné mouky, 15 dkg žitné mouky, 20 dkg hladké bílé mouky, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 1 ČL droždí, 2 ČL chlebového koření.
Semínka: kmín, slunečnice, len, sezam, tykev, vločky.....2 hrsti po zapípání pekárny.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Těsto hlídám, někdy je třeba přidat trochu mouky. Po signálu přidám semínka. Háky vyndavám, když je na displeji čas 1.45. Těsto urovnám mokrýma rukama, potírám olivovým olejem nebo jen vodou a posypu kmínem.
Mám Etu Harmony a peču na program Klasik, velikost 1 a kůrka střední.

nakrojený

Chlebové koření od Sonnentoru.
Obsahuje:kmín, fenykl a koriandr.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

GabrielAdamek 18. 9. 2008, 13:42
co je to pl?
Kabu 18. 9. 2008, 22:41
@GabrielAdamek PL ... polévková lžíce, ČL ... čajová lžička :-$ :-$ :-$
šutynka 27. 2. 2008, 13:04
(Y)výborný (L)
šutynka 27. 2. 2008, 10:32
(L) chladím ho na balkóně (tudledudle)
Ája1 4. 3. 2008, 11:20
@šutynka Já ho nestíhám chladit, my ho baštíme horký! :-D Jsem ráda, že chutná!! :-)
L.E.N.K.A. 18. 2. 2008, 18:13
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) všem doporučuji, nemohli jsem se ho dojíst, pekla jsem 4 za sebou...je opravdu vynikající |:o) ale chlebové koření nemám, tak jsem dala lčižku kmínu a lžičku fenyklu (půl čajového sáčku ;-) ) a opravdu výborný (L)
jad 6. 2. 2008, 20:27
Prosím, co je chlebové koření? To už se kupuje namíchané? (F)
zjelenice 6. 2. 2008, 22:17
@jad ... to by mě taky zajímalo. CHlebík už mám sice v pekárně i bez koření, ve fázi kynutí, ale pro příště..... dobré vědět. Zuzka
Ája1 7. 2. 2008, 11:55
@zjelenice Koření jsem (P). Obsahuje kmín, korinadr a fenykl, je krásně aromatické. Prodávají ho ve zdravých výživách. :-)
zjelenice 7. 2. 2008, 13:22
@Ája1 ještě jsem se chtěla zeptat, jaký je chlebík po nakrojení. Mě se zdá, že je takový tužší, hutný, ale asi jsem někde udělala chybu. Každopádně mi ani tak nenarostl jako Vám. Možná to může být i tím, že jsem hladké mouky dala jen 100 g a pak 100 g tmavé chlebové.... Mohlo by to mít vliv na konzistenci?
Ája1 9. 2. 2008, 18:33
@zjelenice Já ho mám tedy spíše nadýchaný, jemný. Záleží na mouce a třeba také na množství a druhu kvasnic, používám pytlíček s modrým ptákem. Hutnější chléb je ten podmáslový, přijde mi jakoby těžší, mokřejší. ;-)
zjelenice 9. 2. 2008, 19:16
@Ája1 řekla bych, že můj výtvor se hutností podobal podmáslovému. Ach jo. :-S
krejculinek 6. 2. 2008, 18:11
prosím co znamená potíráte? tzn před pečením, po upečení během pečení...a kdy sypete tím kmínem? díky (L)
Ája1 6. 2. 2008, 19:21
@krejculinek Martino, vše dělám zhruba v tom čase, kdy je na displeji 1.45. Krátce před tím pekárna prohněte naposled těsto. Já vyndám háky, upravím a uhladím těsto a mašlovačkou potřu chlebík olejem, nebo vodou, nebo někdy i rozšlehaným žloutkem. Pak ho posypu kmínem nebo sezamem. Nebo obojím. (Y) (L)
krejculinek 6. 2. 2008, 19:50
@Ája1 aha tak to by mě nenapdlo, já se toho nějak bojím vyndat ty háky abych to ětsto nějak nepoškodila a nebuchlo mi dolů :^) :^) :^)
Ája1 (upraveno) 7. 2. 2008, 11:43
@krejculinek Mě se to ještě naštěstí nikdy nestalo. ;-) To těsto má ještě asi 3/4 hodiny na kynutí, než se začne péct. Jakou máte pekárnu?
krejculinek 6. 2. 2008, 20:58
@Ája1 mám moulinex xxl, zatím jsme nadšená je to super pomocník |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie