(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience
300 ml vody, 3 PL olivového oleje, 15 dkg pšeničné celozrnné mouky, 15 dkg žitné mouky, 20 dkg hladké bílé mouky, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 1 ČL droždí, 2 ČL chlebového koření.
Semínka: kmín, slunečnice, len, sezam, tykev, vločky.....2 hrsti po zapípání pekárny.
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Těsto hlídám, někdy je třeba přidat trochu mouky. Po signálu přidám semínka. Háky vyndavám, když je na displeji čas 1.45. Těsto urovnám mokrýma rukama, potírám olivovým olejem nebo jen vodou a posypu kmínem.
Mám Etu Harmony a peču na program Klasik, velikost 1 a kůrka střední.
Mám Etu Harmony a peču na program Klasik, velikost 1 a kůrka střední.

nakrojený

Chlebové koření od Sonnentoru.
Obsahuje:kmín, fenykl a koriandr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

GabrielAdamek
(upraveno)
18. 9. 2008, 13:42
co je to pl?
nahlásit

Kabu
(upraveno)
18. 9. 2008, 22:41
@GabrielAdamek
PL ... polévková lžíce, ČL ... čajová lžička



nahlásit

šutynka
(upraveno)
27. 2. 2008, 13:04


nahlásit

šutynka
(upraveno)
27. 2. 2008, 10:32


nahlásit
Ája1
(upraveno)
4. 3. 2008, 11:20
@šutynka
Já ho nestíhám chladit, my ho baštíme horký!
Jsem ráda, že chutná!!


nahlásit

L.E.N.K.A.
(upraveno)
18. 2. 2008, 18:13











nahlásit

jad
(upraveno)
6. 2. 2008, 20:27
Prosím, co je chlebové koření? To už se kupuje namíchané?

nahlásit

zjelenice
(upraveno)
6. 2. 2008, 22:17
@jad
... to by mě taky zajímalo. CHlebík už mám sice v pekárně i bez koření, ve fázi kynutí, ale pro příště..... dobré vědět. Zuzka
nahlásit
Ája1
(upraveno)
7. 2. 2008, 11:55
@zjelenice
Koření jsem
. Obsahuje kmín, korinadr a fenykl, je krásně aromatické. Prodávají ho ve zdravých výživách.


nahlásit

zjelenice
(upraveno)
7. 2. 2008, 13:22
@Ája1
ještě jsem se chtěla zeptat, jaký je chlebík po nakrojení. Mě se zdá, že je takový tužší, hutný, ale asi jsem někde udělala chybu. Každopádně mi ani tak nenarostl jako Vám. Možná to může být i tím, že jsem hladké mouky dala jen 100 g a pak 100 g tmavé chlebové.... Mohlo by to mít vliv na konzistenci?
nahlásit
Ája1
(upraveno)
9. 2. 2008, 18:33
@zjelenice
Já ho mám tedy spíše nadýchaný, jemný. Záleží na mouce a třeba také na množství a druhu kvasnic, používám pytlíček s modrým ptákem. Hutnější chléb je ten podmáslový, přijde mi jakoby těžší, mokřejší.

nahlásit

zjelenice
(upraveno)
9. 2. 2008, 19:16
@Ája1
řekla bych, že můj výtvor se hutností podobal podmáslovému. Ach jo.

nahlásit

krejculinek
(upraveno)
6. 2. 2008, 18:11
prosím co znamená potíráte? tzn před pečením, po upečení během pečení...a kdy sypete tím kmínem? díky

nahlásit
Ája1
(upraveno)
6. 2. 2008, 19:21
@krejculinek
Martino, vše dělám zhruba v tom čase, kdy je na displeji 1.45. Krátce před tím pekárna prohněte naposled těsto. Já vyndám háky, upravím a uhladím těsto a mašlovačkou potřu chlebík olejem, nebo vodou, nebo někdy i rozšlehaným žloutkem. Pak ho posypu kmínem nebo sezamem. Nebo obojím.


nahlásit

krejculinek
(upraveno)
6. 2. 2008, 19:50
@Ája1
aha tak to by mě nenapdlo, já se toho nějak bojím vyndat ty háky abych to ětsto nějak nepoškodila a nebuchlo mi dolů



nahlásit
Ája1
(upraveno)
7. 2. 2008, 11:43
@krejculinek
Mě se to ještě naštěstí nikdy nestalo.
To těsto má ještě asi 3/4 hodiny na kynutí, než se začne péct. Jakou máte pekárnu?

nahlásit

krejculinek
(upraveno)
6. 2. 2008, 20:58
@Ája1
mám moulinex xxl, zatím jsme nadšená je to super pomocník

nahlásit