Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Kmínový chléb

0.0
Kmínový chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 ml vody 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1 lžičku kmínu 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základem mělo zůstat cca 300 g hladké mouky.
Také je možno přidávat různá semínka, bylinky, na kostičky sýr, salám, klobásku, osmahlou cibulku.....dle fantazie!

Je to základní chlebík od Anndy z Dáma.cz. S ním jsem začínala i já. Dnes ho pečeme už s celozrnnou moukou a moc nám chutná...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jajoulinka 11. 4. 2012, 14:29
Upečeno a dopadlo to perfektně děkuji za super recept Ivana http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4021587
anchelis 17. 2. 2012, 19:48
Dobrý den,moc moc prosím na jaký program a na kolik váhy jste to nastavila na pekárně.Moc děkuji (L)
tmichalka 25. 3. 2011, 13:29
Tak včera jsem dotáhla domů pekárnu a dnes upekla svůj první chléb dle Vašeho receptu a chci Vám strašně moc poděkovat - je bezkonkurenční (Y)
Verca M 5. 2. 2011, 13:16
Děkuji za recept, pekla jsem ho včera jako svůj první chleba a povedl se bravurně a chutná velmi dobře (Y) (clamp)
Balažovka 26. 1. 2011, 21:54
Super recept (clamp) (clamp) (clamp). Jiný chlebík už nedělám (Y) (Y) (Y). Rychlí, levný a chutný (zajic) (zajic) (zajic).
ivetabubak 5. 1. 2011, 13:46
tak jsem se odhodlala a už se to míchá,přijde mi že je těsto pořád u jedné strany,jakoby přilepené,tak jsem podle rad dala maličko mouky ale žádná změna. Nevím,třeba to tak má být. *-) Jsem zvědavá jak to dopadne,mám z toho nervy jak když bych skládala první zkoušky ,-)
Boňule 5. 1. 2011, 16:08
@ivetabubak Ivetko, to nevadí, že je těsto na jedné straně, ono se to kynutím srovná. Uvidíte, že zanedlouho budete mistr v pečení, jak to časem vychytáte. Pak dejte vědět, jak se dílo podařilo, jsme tu určitě všechny moc zvědavé! (clamp) (Y)
ivetabubak 5. 1. 2011, 16:28
@Boňule Věrko,už se to blíží a bude hotový. :-)Určitě dám vědět.. (L) (L)
Macek2 5. 1. 2011, 13:49
@ivetabubak Ivetko, těsto na chlebík by mělo být jako koule, která se nelepí na nádobu... Pokud se lepí, přisypte trochu hledké mouky. Nic se nestane :-$ A nemyslete si - já jsem při pečení prvního chleba prakticky neustále koukala do pekárny a kdyby to šlo, snad bych ho tím hlídáním asi i upekla dřív.... ,-) :-)
alimraj1 5. 1. 2011, 12:49
Mám pekárnu už čtyři a půl roku,byl to můj první nákup na netu a hned jak přišla,začala jsem po vypálení péct.Kupované směsi mi nechutnají,takže jsem pekla podle receptů,později podle oka.Když se propadne,nic se neděje,holt je chleba ušatý :-),nikdy mi těsto nepřeteklo.Zkoušela jsem různé buchty a nakonec jsem už jen většinou v pekárně zadělávala kynuté těsto,protože jsem začala péct tento chleba - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=35149&user=181765 - v troubě.Nakonec už v pekárně peču občas jen tousťák a na zadělávání jsem koupila robot,ve kterém se líp a hlavně rychleji zadělá. (Y)
ivetabubak 5. 1. 2011, 12:30
Moc moc Vám všem děkuji,a prosííím,mohla bych ještě poprosit jak to je s tím vypálením...píšou v návodu že poprvé to smrdí jak je to ještě nepoužité,takl chce to vypálit chvilku na prázdno a nebo ne a rovnou hned péct ? Já tady kolem ní chodím jak když to je časovaná bomba ,-) a mám pocit že asi nikdy nezačnu. Už jsem chtěla před dvěma hodinami a ještě nic,jen čtu a čtu... Jste moc hodné,díky (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F)
Boňule 5. 1. 2011, 13:01
@ivetabubak Já jsem pečící nádobu před prvním použitím pouze důkladně umyla Jarem, vůbec jsem nevypalovala (ani to v návodu u mé trouby nebylo - mám Clatronic) a chlebík byl dobrý, vůbec ničím cítit nebyl. Tak chutě do toho, Ivetko, fakt se nebojte, nebudete litovat!!! (Y) (pl)
alimraj1 5. 1. 2011, 12:50
@ivetabubak Chvíli vypaluj naprázdno a kdyby ti pak ještě první chleba nevoněl,tak upečeš další a ten už bude dobrý (Y)
ivetabubak 5. 1. 2011, 11:52
Dobrý den Martino (F),teď jsem si všimla že jste sem dala chlebíky z pekárny,tak hned píšu a moc bych Vás prosila o radu.Včera jsem se v poradně radila jestli koupit robot nebo pekárnu...ale pak jsem se rozhodla nakonec pro pekárnu a odpoledne jsme vyrazily po obchodech. Vybrala jsem si nakonec tuto http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=201...stojí mi vybalená na lince a dopoledne jsem dnes chtěla upéct první chlebík,ale jsem z toho vedle ,-) studovala jsem návod a popadla mě hrůza...píšou ,že se musí všechno dodržet na chlup přesně,jinak to buď přeteče,nebo se chleba propadne atd.a do noci jsem četla rady a tipy na dámě a tam zas,že po upečení jak beton,další černé spálené,k jídlu že to nebylo a teď mám v hlavě úplný guláš. A navíc jsem se dočetla že po prvý jde z pekárny smrad,tak nevím jestli se má nejdřív nechat vypálit a nebo rovnou péct nebo jak,to už tam nepíšou. Prosím prosíííím poradila by jste mi ? (L) (F) (F) (F) (F) (F).nezlobte se že Vás otravuju,ale nevím si rady
Macek2 5. 1. 2011, 13:47
@ivetabubak Ivetko, my už máme pekárnu druhou. Máme Etu Harmony. Měli jsme Etu Maxima, ale při pečení se protáčeli metly, tak jsme ji pořád dokola reklamovali, až jsme to ukončili a koupili jinou. Pekárna se vypálí jen jednou. Úplně na začátku, před prvním pečením. Prostě jsem ji s umytou nádobou zapnula dle návodu - naši na 10 minut. Pravda je, že to trochu smrdělo. Třeba u té předešlé se z ní vyloženě kouřilo a smrdělo to jako blázen.. Pak jsem v ní hned pekla chlebík. Je pravda, že pokud dělám chlebík dle receptu, ne z hotové směsi, pak mouku odvažuji na váze. Ještě nikdy jsem ho neměla jako beton, nebo spálený. Opravdu ne. Ivetko, pokud budete chtít ještě nějakou radu, nebo se mi třeba pochlubte s prvním chlebíkem :-) - pište mi na MMB do vzkazu. Komentáře u receptů se mi neukazují ani v meilu, ani červenou číslicí, takže ani nevím, že mi něco přišlo. A ze vzkazu budu moct odpovědět rychleji... :-$
Boňule 5. 1. 2011, 12:13
@ivetabubak Ivetko, vůbec se toho nebojte. Já když jsem pekárnu před dvěma lety dostala, tak jsem okolo ní chodila půl roku po špičkách, jak jsem se jí bála, a dnes už si to bez ní nedokážu představit, zadělávám všechna kynutá těsta - buchty, vánočka, bochánek, pizza, rohlíky, veky, všelijaké chlebíky, a taky houskové knedlíky, které nemají chybu - tak dobré knedlíky od té doby nemá nikdo z naší rodiny, někdy je dělám i na objednávku . Jděte do toho, opravdu to není taková věda, jak to vypadá, důležitá je zásada, že nejdřív dát tekuté suroviny, pak sypké a navrch droždí. Zpočátku okénkem sledujte, zda není potřeba přisypat trochu mouky či naopak dolít tekutinu a pak už to jde samo. A pokud se Vám první výtvor nezdaří, nenechte se odradit, fakt to stojí za to. A recepty a rady na Dámě jsou skvělé, také z nich čerpám. Tak Vám přeju hodně zdaru a šup do toho!! Mějte se krásně! (Y) (hello) :-)
Hyzule 5. 1. 2011, 11:56
@ivetabubak Ivetko mám tu samou pekárnu a je fajn.Občas se mi taky chléb nepovedl ale to asi každému.Dobré jsou směsi z lídlu.Jinak jsem zkoušela už i škvařit špek na sádlo a taky dobré.Hodně zdaru při pečení.Já jsem vyhodila hák s kouskem tvrdého chleba do popelcice takže momentálně nepeču a jsem nešťastná.Musím si ho objednat. (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie