(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kmínový chléb

Potřebné ingredience
2 polévkové lžíce kmínu 1 Kg hlad.mouky 2 čajové lžičky soli 1 č.l.surového cukru 1 kostka čerstvý kvasnic/42g/ 600 ml.vlažné vody 2 p.l.olivového oleje 1 vejce na potření ne do těsta :-) 2-3 p.l.kmínu na posypání
Postup přípravy
1.Smíchejte kmín,mouku,sůl a cukr.
2.Rozdrobené kvasnice rozmíchejte v troše vody a spolu se zbývající vodou a olejem přidejte k mouce.Vše zpracujte na vláčné těsto,které nechte 1 1/2 hodiny kynout v přikryté nádobě na teplém místě.
3.Těsto znovu prohněťte a na pomoučněném vále z něj vytvořte bochník.Ten pak nechte odpočívat 1 hodinu na plechu vyloženém pergamenovým papírem.
4.Chléb potřete vejcem a posypte kmínem.Pečte 15 min. při teplotě 225C,následně pak 30 min. na 200C.
Kmínový chléb a nebo co Vás napadne ořechy,škvarky,slunečnice.....
Já dělám poloviční dávku chleba je sice menší ale víc křupaví :-) nebo udělat dva malé bochánky.
2.Rozdrobené kvasnice rozmíchejte v troše vody a spolu se zbývající vodou a olejem přidejte k mouce.Vše zpracujte na vláčné těsto,které nechte 1 1/2 hodiny kynout v přikryté nádobě na teplém místě.
3.Těsto znovu prohněťte a na pomoučněném vále z něj vytvořte bochník.Ten pak nechte odpočívat 1 hodinu na plechu vyloženém pergamenovým papírem.
4.Chléb potřete vejcem a posypte kmínem.Pečte 15 min. při teplotě 225C,následně pak 30 min. na 200C.
Kmínový chléb a nebo co Vás napadne ořechy,škvarky,slunečnice.....
Já dělám poloviční dávku chleba je sice menší ale víc křupaví :-) nebo udělat dva malé bochánky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé