Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Semínkový chléb s kvasem.

0.0
Semínkový chléb s kvasem.

Potřebné ingredience

400 ml žitného kvasu
150-200 ml vody
350 g hladké polodvětlé mouky T650
200 g celozrné pšeničné mouky
2 hrstě vloček
3 lřičky soli
10 g kvasnic
1 lžička kmínu
3 lžíce oleje
Semínka dle chuťi , já dala,dýňová,slunečnicová a trochu vloček
1 vejce nebo nílek nebo olej na potření chleba

Postup přípravy

Do pekárny vložíme Kvas+100 ml vody s vodou opatrně ,někdo kdo má řidčí kvas tak není potřeba vodu přidávat ,3 lžíce oleje , dvě hrsti vloček ,mouku ,do jednoho rohu dáme sůl ,do druhého rohu kmín,doprostřed dáme kvasnice,zapneme program těsto, podle potřeby přílívám vodu ,dělám to tak u každého chleba ,jakmile je těsto zpracované ,přendám do ošatky a nechám kynout v nezapnuté torubě ,po vykynutí pomažu vejcem a posypu semínky ,peču v troubě na 220 stupňů 15-20 minut ,potom dopeču na 180 stupňů až kůrka cezlátne.
Chléb se dá pěct i v pekárně na program chléb na 3 hodiny nebo na 3.20 podle tipu pekárny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zijana2 18. 3. 2008, 19:25
(L) (L) (L) Blanko, chlebík je výborný (radost) i maželovi zachutnal. Nevím jestli to dělá ten kvásek, ale je mnohem chutnější než jiné chleby. Zadělala jsem těsto v pekárně, ale pak už nechala kynout venku na teplém místě a pekla v troubě. Díky za bezva recept. (zajic) (zajic) (zajic)
Bubáková 19. 3. 2008, 12:04
@zijana2 Jani jsem ráda že chtuná,není nad chléb s kváskem (F) |:o)
šutynka 14. 3. 2008, 12:55
(clamp) (clamp) (clamp)vypadá krásně,já zrovna vymýšlím recept na rohlíky a večer se chystám taky na kváskový chléb (F) (F)příště zkusím ten Váš (hello)
Bubáková 14. 3. 2008, 13:56
@šutynka Marcelko vyzkoušejte ,je jiný než ostatní je takový křehčí,konzistence trošku jako tmavěj tousták ,z tohoto těsta by šli i bulky ,pak jen posypat semínky a je to mňamka (F) |:o)
sulipupi 14. 3. 2008, 12:53
Blani, zajímá mě jestli je možné, že k tomu kvasu už nepřidávám vůbec žádnou vodu? Těsto je akorát, ale přitom kvásek je docela dost hustej *-)
Bubáková 14. 3. 2008, 13:51
@sulipupi Leni ,určitě je to možné ,záleží i na mouce a na hustotě kvasu stačí ho mít o trošičku řidčí a je to hned znát (F)
zijana2 14. 3. 2008, 12:50
Taky se chci poptat na žitný kvas. :^) Vyrábíte si ho ( popř. jak? ) nebo se dá koupit ve zdravé výživě? Děkuji Jana
Bubáková 14. 3. 2008, 13:53
@zijana2 Můžete si ho vyrobit sama ,recept mám ve svém albíčku,nebo můžete zakoupit hotový kvásek v pekárně a nebo koupit kvas sušený ,ale s ním zkušenosti nemám (F) Pokud by jste chtěla s čím koliv poradit ,můžete psát pod recept na kvas (F)
zijana2 14. 3. 2008, 14:30
@Bubáková Tak moc děkuji, za pár dní dám vědět jak to dopadlo, ještě bych potřebovala vědět, kvasnice dáváte sušené nebo čerstvé?
Bubáková 14. 3. 2008, 14:32
@zijana2 Já dávám vždy čerstvé (F)
matty 14. 3. 2008, 12:47
prosím, kde seženu žitný kvas? díky Matty
Bubáková 14. 3. 2008, 13:54
@matty Můžete si ho vyrobit sama ,recept mám ve svém albíčku,nebo můžete zakoupit hotový kvásek v pekárně a nebo koupit kvas sušený ,ale s ním zkušenosti nemám (F) Pokud by jste chtěla s čím koliv poradit ,můžete psát pod recept na kvas (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie