Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Semínkový chléb s kvasem.

Semínkový chléb s kvasem.

Potřebné ingredience

400 ml žitného kvasu
150-200 ml vody
350 g hladké polodvětlé mouky T650
200 g celozrné pšeničné mouky
2 hrstě vloček
3 lřičky soli
10 g kvasnic
1 lžička kmínu
3 lžíce oleje
Semínka dle chuťi , já dala,dýňová,slunečnicová a trochu vloček
1 vejce nebo nílek nebo olej na potření chleba

Postup přípravy

Do pekárny vložíme Kvas+100 ml vody s vodou opatrně ,někdo kdo má řidčí kvas tak není potřeba vodu přidávat ,3 lžíce oleje , dvě hrsti vloček ,mouku ,do jednoho rohu dáme sůl …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kvásek-Žitný kvas

Kvásek-Žitný kvas

Potřebné ingredience

Celozrná žitná mouka,vlažná voda,nádoba na kvásek aspoň litrová,vařečka

Postup přípravy

1. den-první den si odvážím 120g mouky +přidám 145 ml vlažné vody-rozmíchám vařečkou a nechám stát na lince 24 hodiny,nádobu přikryju plátýnkem a zagumičkuji ,kvásek musí tzv…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ježečci  z hotové směsi na chleba.

Ježečci z hotové směsi na chleba.

Potřebné ingredience

Jaká koliv směs na chleba -koupíte buť v Lidlu nebo v Tescu nebo ve zdravé výživě

Postup přípravy

Můj prcek nechce jíst chleba,tak jsem vyrobila pro něj ježky .Těsto může být z jakého koliv oblíbeného chleba nebo z oblíbebé směsi na chleba ,z vykynutého těsta jsem vytvořila…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb z domací pekárny

Kváskový chléb z domací pekárny

Potřebné ingredience

400 ml žitného kvasu 200-250 ml vlažné vody -podle konzistence kvásku 2-3 lžičky soli1 lžička kmínu250 g hladké mouky250 g chlebové pšeničné mouky 10 g kvasnic -sušených tak 1.5 lžíčky

Postup přípravy

Do pekárny vložím ,kvas spolu s vodou ,vody dávám nejdříve méně ,později při míchání vodu přilévám podle potřeby ,vložíme mouku,do jednoho rohu nádoby sůl,do druhého kmín,do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky z hrubé mouky---extra jemné.

Palačinky z hrubé mouky---extra jemné.

Potřebné ingredience

500 ml mléka,200 g hrubé mouky,2-3 lžíce cukru ,jak kdo má rád,špetka soli,5 vajec

Postup přípravy

Vše pečlivě smícháme ,nejlépe elektrickým šlehačema smažíme,jsou opravdu výborné ,lepší než z haldké mouky.:-))

Zobrazit více...

Kategorie