Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Pro Šimonka ke 3. narozeninám

Pro Šimonka ke 3. narozeninám

Potřebné ingredience

korpus u mne v návodech, marcipán, karamelový krém

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Piškotový korpus - opravdu super

Piškotový korpus - opravdu super

Potřebné ingredience

6 vajec, 30 dkg cukru krystal, 30 dkg plhr mouky a 6 lžic vařící vody

Postup přípravy

Platí pravidlo: na jedno vejce 5 dkg cukru, 5 dkg plhr mouky a 1 lžíce vody

Žloutky šlehat s vodou do husté pěny. Potom přidat cukr a ještě chvilku šlehat, přidáme z bílků…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Niva

Niva

Potřebné ingredience

niva

Postup přípravy

NIVA V ŠUNCE A TĚSTÍČKU:
4 velké plátky šunky, 150 g sýra Niva, 2 vejce, 1 dl bílého vína, 120-150 g hladké mouky, špetka prášku do pečiva, pepř, sůl. Nivu nakrájíme na 4…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tvarůžky

Tvarůžky

Potřebné ingredience

tvarůžky :o)

Postup přípravy

TVARŮŽKY V TĚSTÍČKU:
Na každou stranu olomouckého tvarůžku dáme plátek salámu a celé zabalíme do plátku anglické slaniny. Spíchneme párátkem, obalíme v trojobalu a usmažíme v…

Zobrazit více...
DORTY
pro mamku k narozeninám

pro mamku k narozeninám

Potřebné ingredience

potaženo fondánem, i zdobení je fondán

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá polévka mé babičky

Bílá polévka mé babičky

Potřebné ingredience

cibulku, brambory, sůl, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře, 1-1,5l mléka, vajíčko, kopr

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibulku, sůl, koření a nakrájené brambory dáme do hrnce, přilijeme vodu, tak aby bylo všechno pod vodou. Vaříme do změknutí brambor, potom vyndáme kuličky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Potřebné ingredience

lískové těsto cibule anglická slanina kysané zelí

Postup přípravy

Anglickou na kostičky a osmahneme na pánvi. Přidáme cibulku a restujeme do zlatova. Potom přidáme proceděné zelí a ještě trošku restujem.
Vyválíme z těsta 2 placky, které…

Zobrazit více...
DORTY
Dortík pro tchána

Dortík pro tchána

Potřebné ingredience

**

Postup přípravy

**

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masíčko naložené v zakysané smetaně - původní recept na zvěřinu

Masíčko naložené v zakysané smetaně - původní recept…

Potřebné ingredience

maso - libovolné pepř sůl kelímek zakysané smetany česnek vejce strouhanka

Postup přípravy

Maso naklepeme, nasolíme a opepříme.
Zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem a s namačkaným česnekem.
Maso naložíme do smetany a necháme min. 3 dny marinovat.
Já nechávám 5…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zelníky

Zelníky

Potřebné ingredience

600g kysaného zelí 1 cibule 1 klobáska(nebo jakákoli uzenina) 1 lžíce sádla 2 vejce 3 lžíce mléka 80g hladné mouky 1 lžička soli špetka pepře, drc. Kmín 250 ml zakysané smetany 1 červená paprika sádlo na smažení

Postup přípravy

Zelí nakrájíme na menší kousky. Cibulku a klobásku najemno, orestujeme, přidáme zelí a asi 5 min dusíme. Pak necháme vychladnout.
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku a…

Zobrazit více...

Kategorie