Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Drobenkové (žmolenkové) rohlíky

Drobenkové (žmolenkové) rohlíky

Potřebné ingredience

1 hrnek vody, šest lžic oleje, 1 vejce (nemusí být, ale jsou pak žlutější a jemnější - pokud bez vejce, pak přidat ještě dvě lžíce oleje), 3 hrnky hladké mouky, půl hrnku cukru, půlka droždí. Na drobenku - půl hrnku cukru moučka, půl hrnku hladké mouky (kdo má rád míň sladké, tak mouky asi 3:2) a tolik oleje, aby to drželo pěkně pohromadě. A ještě vajíčko nebo aspoň bílek na pomazání.

Postup přípravy

Naházet do pekárny nebo nechat vzejít kvásek a zadělat klasicky. Nechat kynout. Pokud těsto lepí, přidat ještě trochu mouky. Jakmile těsto zdvojnásobí objem, nabírat lžící,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBOVÁ PAŠTIKA

CHLEBOVÁ PAŠTIKA

Potřebné ingredience

Asi kilový chléb (starý, tvrdý, nebo nepovedený z pekárny), 4 vejce, půl kila sekané (syrového mletého masa), česnek (asi 4-6 stroužků), pepř, kmín, sůl, majoránka, paprika - přibližně po lžičce, nebo podle chuti

Postup přípravy

Chleba nakrájím nebo nalámu na kusy a zaliju vodou. Když voda nasákne, sliju přebytek, přidám ostatní suroviny a pořádně promíchám. Vložím směs do pekárny (bez háku). Nastavím…

Zobrazit více...

Kategorie