Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Křehké kynuté ,nekynuté ranečky

Křehké kynuté ,nekynuté ranečky

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky,15 dkg Hery,15 dkg sádla,2 celá vejce,1 vanilkový cukr,citronová kůra, Kvásek :40 g čerstvých kvasnic,5 polévk.lžic mléka,5 lžiček cukru.
1tvaroh,1 vanilkový cukr,mletý cukr do tvarohu podle chuti,hrozinky ,kandované ovoce,1 vejce.

Postup přípravy

Do pekárny dáme změklý tuk i sádlo,vajíčka,vanilkový cukr,mouku špetku soli a kvásek.Zapneme program příprava těsta.
Necháme si pekárnou zpracovat těsto.Nenecháváme kynout,ale…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slaninový chleba

Slaninový chleba

Potřebné ingredience

350 ml vody,440 g hladké mouky,10 dkg tmavé žitné mouky,1 lžička soli,1 lžička cukru,1lžička citronové šťávy,1 lžička drceného kmínu,3/4 sáčku sušených kvasnic. 5dkg na kostičky opečenou slaninu.použila jsem program SPRINT

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny,pekla jsem na programu SPRINT .Slaninu jsem přidala až po zaznění signálu.
Peču v pekárně ETA HARMONY.
Moc nám chutnal.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicové pletýnky

Slunečnicové pletýnky

Potřebné ingredience

280 ml.mléka,2 lžíce oleje,300g hladké mouky,100g polohrubé mouky,100g žitné celozrnné mouky,2 káv.lžičky soli ,1 lžička cukru,20g čerstvého droždí a během hnětení přidám 2 pol.lžíce rozpuštěného sádla.slunečnici.

Postup přípravy

Do pekárny dáme všechny ingredience ,sádlo přidávám až během hnětení a slunečnici na signál.
Po vykynutí namotám jakoby věnečky a dám na vymaštěný plech a nechám ještě chvilku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzské  bagety

Francouzské bagety

Potřebné ingredience

280ml.vlažné vody,450 hladké mouky,2 lžičky sušených kvasnic,2 lžičky soli,1 lžička cukru,1 lžíce olivového leje.

Postup přípravy

Vše dáme do domácí pekárky a zvolte program těsto.Necháme vykynout.S těstem se nádherně pracuje.Rozdělíme na půlku,rozválíme na placku a srolujeme .A to uděláme ještě jednou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulové chlebánky

Cibulové chlebánky

Potřebné ingredience

310ml.vody,1 pol.lžíce octu,1 pol.lž.oleje,380 dkg hlad.mouky,120 dkg žitné mouky,2 lžičky soli,1 lžička cukru,1 lžička drceného kmínu, 1 lžička vrchovatá suš.kvasnic,trochu dýňových semínek a jedna mladá cibulka.

Postup přípravy

Vše dáme postupně do pekárny a necháme vykynout.Lžící vykrajujeme těsto ,vyválíme váleček a uděláme suk.Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předem předehřáté troubě…

Zobrazit více...

Kategorie