Spongebob
Potřebné ingredience
Korpus: 6 žloutků,25 dkg moučkového cukru,8 lžic horké vody,25 dkg polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva,sníh ze 6 bílků,1 vanilkový cukr.Krém- jovo krém,inspirace zde z MMB. Banány,nuttela,marmeláda,potahovací hmota K2. VÁHA DORTU 2,220 KG.
Postup přípravy
Žloutky,cukry a horkou vodu utřít do pěny,poté přidat mouku,sníh z bílků a prášek do pečiva.Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.Do jedné poloviny můžeme dát kakao a…
Dortík na neděli :)
Potřebné ingredience
xxx
Postup přípravy
piškotový korpus,karamelový krém,mandarinky,nuttela,potah + kytky pasta dama.
Dělala jsem minulý týden na zakázku dva dortíky a můj 3.letý syn byl smutný z toho že ani…
Svatební dort - můj první svatební v životě
Potřebné ingredience
xxx
Postup přípravy
mramorový a jahodový korpus,nuttela,marmeláda,jahody,mandarinky,banány,jovo krém,jahodovo-tvarohový kré,potah Pasta Dama.
Srdíčko č.2
Potřebné ingredience
xxx
Postup přípravy
mramorový korpus,marmeláda,karamelový krém,banány,perlové zlaté kuličky,nuttela.
Potah,růže i zdobení Pasta dama.
Srdíčko na zakázku
Potřebné ingredience
Korpus: 6 žloutků,25 dkg cukru,8 lžic horké vody - ušlehat,poté přidat sníh ze 6 bílků,25 dkg polohrubé mouky,půl prášku do pečiva. Krém pudinkový - mléko,vanilkový pudink v prášku,cukr,máslo. Marmeláda,banány,mandarinky. Potah Pasta Dama.
Postup přípravy
Korpus upečeme,potřeme marmeládou,krémem,naskládáme ovoce.Potaženo hmotou Pasta Dama - je naprosto úžasná,krásně se mi s ní pracuje,už nebudu potahovat ničím jiným !!!
Hello Kitty na zakázku
Potřebné ingredience
PIŠKOTOVÉ TĚSTO: 6 vajec, 25 dkg cukru moučka, 8 lžic horké vody, 25 dkg polohrubé mouky, necelý prášek do pečiva, kakao. KRÉM: JOVO KRÉM - recept zde z MMB - 0,5 l smetany ke šlehání, 500 g bílého jogurtu Hollandia, 3 lžíce studené vody a 3 lžíce moučkového cukru. Vychlazenou šlehačku s cukrem a vodou vyšleháme do tuha a zašleháme jogurt. Nuttela,2 banány,mléčný marcipán,zlaté zdobení.
Postup přípravy
Těsto - žloutky,cukr a vodu vyšleháme do pěny,poté přidáme sníh z bílků,mouku a prášek do pečiva,kakao.Pečeme ve formě na dort 26 cm.
Korpus potřený nuttelou,krémem…
Dortík Barbie s jedlým papírem +VÝBORNÝ JAHODOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
PIŠKOTOVÉ TĚSTO: 6 vajec, 25 dkg cukru moučka, 8 lžic horké vody, 25 dkg polohrubé mouky, necelý prášek do pečiva. KRÉM: 500 g tvarohu v celofánu, 3 lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce limetkové štávy, 500 ml smetany na šlehání, 1 plechovka jahod.SUROVINY NA DORT -jahodová marmeláda,jahody v plechovce,jedlý papír,decor gel,cukrová srdíčka+čokoládové,zlaté a stříbrné zdobení.Jmenovka marcipánová.
Postup přípravy
Těsto - žloutky,cukr a vodu vyšleháme do pěny,poté přidáme sníh z bílků,mouku a prášek do pečiva.Do jedné poloviny jsem přidala gelovou barvu od Wiltona-rose.Do formy jsem dávala…
Dortík pro syna k 2.narozeninám
Potřebné ingredience
Dortík jsem dělala ze dvou korpusů,světlý a tmavý. Na 1 korpus-6 žloudků,25 dkg moučkového cukru,8 lžic horké vody - šleháme do pěny. Přidáme 25 dkg polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva,sníh ze 6 bílků. To stejné na tmavý korpus jen přidáme kakao. Dále-marmeláda,jahody,mandarinky,salkový krém + cukrářský krém,na ozdobení strouhaná čokoláda,cukrové zdobení,dekorgel.
Postup přípravy
Jelikož se u nás nejí marcipán,opět jsem zvolila alternativu s jedlým papírem s fotkou malého.
Myší dortík
Potřebné ingredience
Světlý a tmavý korpus,marmeláda,nutela,jahody,mandarinky,banán,karamelový krém,K2,falešný marcipán.
Postup přípravy
Bohužel jsem ale měla špatný den,nějak se mě nepovedl marcipán,byl strašně tuhej a nešlo mě to potáhnout,bylo to strašné,už jsem myslela že poletí z 9.patra :-)) ale nakonec to…
Valentýnské srdíčko
Potřebné ingredience
Světlý a tmavý piškot,salkový krém,druhý krém nastavovaný kaší s nugetou,marmeláda,banány,jahody,mandarinky. Potaženo K2,růžičky-falešný marcipán z Loskutáka (já ho našla u Ali M. tímto ji moc děkuji),zlaté perličky na srdíčka,nápis čokoláda Wilton.
Postup přípravy
Můj druhý potahovaný, já jsem moc spokojená.
Dortík nakrojený a musím dodat,že je výborný.