Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Piškotový dort s pařížskou šlehačkou a belgickými pralinkami

Piškotový dort s pařížskou šlehačkou a belgickými…

Potřebné ingredience

Za vizuelní inspiraci vděčím Kačce ID 194322 a za tip na pařížskou šlehačku zase Verunce ID 552 :o))) Na jeden korpus o průměru 28cm: já dělala ze tří korpusů, které jsem promazala a dala na sebe) 3 vejce, 1 vanil.cukr, 1/4 prášku do pečiva, na každé vejce 2dg polohrubé mouky a 3dg cukru(cukru jsem určitě dala méně a mouku jsem nevážila, na každé vejce jsem dala podle oka cca 2 plné polévkové lžíce...(aby to bylo nadýchané) Pařížská šlehačka: 2 smetany na šlehání(alespoň 30%), 2 ledové kaštany -malinová marmeláda -čokoláda na vaření -krabice belgických pralinek(ale i Tatiana od Figara je super) - plněné trubičky(množství dle průměru korpusu...)

Postup přípravy

Postupně upéct korpusy(jsou prima,rychle vychladnou) - smíchat vejce s cukrem, opatrně vmíchat ušlehané bílky a ještě opatrněji přidat mouku s přáškem do pečiva, nalít na pečicí…

Zobrazit více...

Kategorie