ČOKOLÁDOVÝ DORT S JAHODAMA, PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU A…
Potřebné ingredience
Recept na korpus od isahu/toprecepty.cz. Výborný, lehký, nadýchaný, přitom vláčný.
Postup přípravy
SUROVINY NA OLEJOVÝ KORPUS:
6 vajec
100g cukru krystal
150g polohrubé mouky
špetka soli
5 lžic oleje
Pokud chcete jinou příchuť dortu, nahraďte 30g mouky kakaem…
KYTIČKOVÝ MARGOTKOVÝ DORT S KORUNKOU
Potřebné ingredience
KORPUS TMAVÝ: 2HR polohrubé mouky, 1HR cukru krupice, 1HR mléka, 1/2 HR oleje, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1,5 nastrouhané Margotky KORPUS SVĚTLÝ: klasické třené těsto SVĚTLÝ KRÉM POD MARCIPÁN: zkaramelizované Salko vymíchané s máslem TMAVÝ KRÉM - MARGOTKOVÝ: 300ml mléka, 3 PL kakaa, 1,5 jemně strouhané margotky, 3 PL cukru, 1 vanilkový pudink. Ze surovin uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a vymícháme s 300g másla. Světlý korpus jsem potřela jahodovou marmeládou a šlehačkou.
Postup přípravy
Těsta jsem upekla ve dvou formách o průměru 22cm, každý korpus rozřízla na 3 patra. Díly na horní patro jsem pak vykrájela podle šablony a korunku jsem poskládala ze zbytků.
Koš s houbami
Potřebné ingredience
Pro inspiraci. Marcipán jsem dělala podle receptu z Loskutáka. Nevím, jaké kdo má zkušenosti, já přišla na to, že když ho nepoužijete hned, horko těžko ho budete zpracovávat. Dost ztvrdne. Podle mě přidat o hodně víc vody, než se píše v receptu.
Dort "ježek"
Postup přípravy
Inspirace u paní Petry B. ID 63845
Já ho dělala z roládového těsta (ořechové a kakaové) a spojovala krémem z másla a Salka.