Čokoládový dort s nepravou pařížskou šlehačkou
Potřebné ingredience
Na korpus jakýkoli recept na třenou buchtu ( nebo i piškot )
Nepravá pařížská šlehačka : 20 dkg ztuženého tuku, 10 dkg másla, 1 vanilkový cukr, 1/2 l mléka, 5 dkg kvalitního kakaa, 1 žloutek, 15 dkg moučkového cukru
Postup přípravy
Na korpus používám recept buď na piškot nebo na bábovku. Nepravá pařížská šlehačka : mléko svaříme a přidáme tuk a máslo. Rozmícháme a přidáme vanilkový cukr a kakao. Celé pak…
Můj úplně první dort z marcipánu
Potřebné ingredience
Na marcipánovou hmotu jsem použila recept BlankyB ID 3742
Postup přípravy
Jen trošiličku jsem ho změnila. Dala jsem tam 2 balíčky na kaši rozemleté mandle. A fakt byl marcipán výborný.
Dort RAFFAELO
Potřebné ingredience
100g kokosových hoblinek, 125g másla či rostliného tuku (hera)125g cukru1 sáček vanilkového cukru4 vejce100g polohrubé mouky1 lžíci prášku do pečiva1 konzervu (425g) meruňkového kompotu18 kuliček dezertu RAFAELLO75g meruňkové zavařeniny3 kelímky smetany na šlehánípřípadně 2 sáčky ztužovače šlehačkypergamenový papír
Postup přípravy
Na pánvy pez tuku opražíme až do zlatova kokosové hoblinky. Vyjmeme je a necháme je zchladnout. Tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…