Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Čokoládový dort s nepravou pařížskou šlehačkou

0.0
Čokoládový dort s nepravou pařížskou šlehačkou

Potřebné ingredience

Na korpus jakýkoli recept na třenou buchtu ( nebo i piškot )
Nepravá pařížská šlehačka : 20 dkg ztuženého tuku, 10 dkg másla, 1 vanilkový cukr, 1/2 l mléka, 5 dkg kvalitního kakaa, 1 žloutek, 15 dkg moučkového cukru

Postup přípravy

Na korpus používám recept buď na piškot nebo na bábovku. Nepravá pařížská šlehačka : mléko svaříme a přidáme tuk a máslo. Rozmícháme a přidáme vanilkový cukr a kakao. Celé pak mixujeme. Uložíme do druhého dne do lednice. Pak směs dáme šlehat a přidáme žloutek a cukr. Cukr moc nevážím, ale dávám podle chuti. Touto šlehačkou pak plním korpus a potřu ním i povrch a zdobím. Tato nepravá šlehačka je opravdu moooooc dobrá. Na velikost dortu, co je na obrázku, dělám šlehačku za dvou dávek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PetulaCZ 30. 11. 2007, 14:57
Ten vypadá moc moc lákavě!!! (Y) (zajic) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie