(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Oříškový dort s karamelovou šlehačkou

Potřebné ingredience
Na korpus potřebujeme: 6 vajec ,7 lžic cukru krupice , 7 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 1/2 prdopeče, 1 vanilka, 7 lžic mletých ořechů a špetku soli . Na krém potřebujeme: 2 šlehačky , 2 ztužovače do šlehačky, 1/2 plechovky karamel. kondenz. mléka Margotku na postrouhání.
Postup přípravy
Pořádně ušlehej do tuha bílka se špetkou soli a polovinou cukru. Přidávej po jednom žloutky a zbytek cukru. Přidej olej. Mouku s ořechama a práškem smíchej dohromady a postupně přidávej do sněhu. Vymaž formu , vysypej hr. moukou a vlej těsto. Peč na 150 stupňů asi necelou hodinku.
Krém je jednoduchý. Vyšlehej šlehačky se ztužovačem a nakonec přidej karamel.
Korpus 2x prokroj, namaž a slep, postrouhej Margotkou a den vychladit.
Hotovo!
Krém je jednoduchý. Vyšlehej šlehačky se ztužovačem a nakonec přidej karamel.
Korpus 2x prokroj, namaž a slep, postrouhej Margotkou a den vychladit.
Hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

novackova
(upraveno)
12. 11. 2015, 18:18




nahlásit
Mourynka
(upraveno)
12. 11. 2015, 16:30
Dobrý den, Chystam se na Vas dortik, jen se chci zeptat, jaký průměr měla forma, ve které jste pekla, děkuji


nahlásit

andenes
(upraveno)
20. 1. 2014, 13:18
Evi, dort je výborný
díky za recept. Povedl se báječně a celý se hned snědl. Mám jej v oblíbených a určitě jsem ho nepekla naposledy. mějte se krásně m.



nahlásit
100ml
(upraveno)
22. 5. 2012, 20:40
Evi krasny dortik hned zitra upeču mam ve ctvrtek svatek tak se hodi







nahlásit

ssonda
(upraveno)
22. 5. 2012, 19:32








nahlásit
čikoušek
(upraveno)
21. 5. 2012, 14:16
Dort vypadá moc dobře.Já dělám karamelovou šlehačku tak že rozpustím cukr na karamel a pak přidám šlehačky a svařím dokud se karamel nerozpustí.Dám vychladit a druhý den ušlehám se ztužovačem.A je výborná. Hezké tvoření Míla
nahlásit

E.Evulenka
(upraveno)
22. 5. 2012, 18:21
@čikoušek
Ano, tak nějak se dělá do větrníků šlehačka, že? A vlastně i pařížská. Já spěchala a měla doma zrovna to salko tak zkusila z něj a byla taky fajn. Ale ten Váš postup taky někd vyzkouším .
nahlásit

monky3
(upraveno)
20. 5. 2012, 17:09
Vypadá to nádherně, někdy vyzkouším, díky

nahlásit
Vera N
(upraveno)
20. 5. 2012, 17:04
Tak ten vypadá jedle. Vyzkouším ke

nahlásit