Duhový dort
Potřebné ingredience
Potřebné suroviny: 18 vajíček, 360 gr krupicového cukru , 600 gr polohrubé mouky , 3 lžičky prdopeče. Suroviny na plnící krém: 4 smetany 33%, 4 tabulky bílé čokolády a 4 ztužovače do šelhačky. Krém na potření povrchu /pod potahovku/ : 1 kokosový pudink, 250 ml mléka, 1/2 másla a cukr dle chuti. 1,3kg potahovací hmoty /já použila Roll Decor Icing/ Gelové potravinářské barvy
Postup přípravy
Korpusy jsou pečeny každá barvička zvlášt! Takže 9 korpusků ze 2 vajíček každý. Průměr 26cm.
Pekla jsem vždy ve 3 formách stejné velikosti v jedné várce, do trouby se mi tak…
Oříškový dort s karamelovou šlehačkou
Potřebné ingredience
Na korpus potřebujeme: 6 vajec ,7 lžic cukru krupice , 7 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 1/2 prdopeče, 1 vanilka, 7 lžic mletých ořechů a špetku soli . Na krém potřebujeme: 2 šlehačky , 2 ztužovače do šlehačky, 1/2 plechovky karamel. kondenz. mléka Margotku na postrouhání.
Postup přípravy
Pořádně ušlehej do tuha bílka se špetkou soli a polovinou cukru. Přidávej po jednom žloutky a zbytek cukru. Přidej olej. Mouku s ořechama a práškem smíchej dohromady a postupně…
Domácí kečup
Potřebné ingredience
4kg zralých rajčat , 0,5kg cibule, 0,5kg tvrdých jablek /nejlepší jsou ty domácí , nebo ty starodávné z alej u cest , 30dkg cukru krystalového, 2 lžíce soli , 2lžíce sladké červené papriky dle chuti chili nebo pálivé papriky , 1dcl octa , špetka skořice , 4hřebíčky , 6 nových koření /dávám mleté asi toho množství/, 4 bobkové lístky
Postup přípravy
Rajčata napůlím, cibuli a jablka /neloupaná/ načtvrtím a vařím s kořením /bobk.list, skořice, nové koření, hřebíčky/ pozvolna téměř celý den. Je potřeba dát do kvalitního hrnce s…
Koňaková bábovka
Potřebné ingredience
5 vajec, 200gr krupicového cukru, 250ml vaječného koňaku, 200ml oleje, 300gr pol. mouky, 1prdopeč, 1vanilk.cukr, 3lžíce horké vody, kakao nebo granko na obarvení trochy těsta na oko- není nutné, olej a hr. mouka na formu
Postup přípravy
Takové ty postupy se tu už psaly stokrát a myslím, že všechny víme co s čím se jak míchá. Tak jenom velice stroze . Žloutka oddělíme od bílků-ty vyšleháme do tuha. Žloutka šlehám…