(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Duhový dort
Potřebné ingredience
Potřebné suroviny: 18 vajíček, 360 gr krupicového cukru , 600 gr polohrubé mouky , 3 lžičky prdopeče. Suroviny na plnící krém: 4 smetany 33%, 4 tabulky bílé čokolády a 4 ztužovače do šelhačky. Krém na potření povrchu /pod potahovku/ : 1 kokosový pudink, 250 ml mléka, 1/2 másla a cukr dle chuti. 1,3kg potahovací hmoty /já použila Roll Decor Icing/ Gelové potravinářské barvy
Postup přípravy
Korpusy jsou pečeny každá barvička zvlášt! Takže 9 korpusků ze 2 vajíček každý. Průměr 26cm.
Pekla jsem vždy ve 3 formách stejné velikosti v jedné várce, do trouby se mi tak akorát vešly. Vyšlehala jsem si těsto ze 6 vajec, 120cukru a 200gr. pol mouky s lžičkou prdopeče.
Velice se mi osvědčil postup , že se nejdřív vyšlehávají bílka s polovinou cukru , do tuhého sněhu se zašlehávají žloutka a ostatní cukr a jako poslední se přidává mouka s prdopečem. Tohle těstíčko je lehké, hebké a na dorty se mi osvědčilo jako nejlepší.
Hotové těsto jsem si rozdělila vždycky do tří misek a obarvila každé jinou dohovou barvičkou Wilton. Formy jsem na dno vyložila pečícím papírem, a pekla na 175 stupňů do "růžova " :-) kecám! Růžové už byly jako neupečené :) . Prostě až jsou , tak to poznáte :)
Šlehačku s čokoládou jsem svařila den dopředu. Nechala zatuhnout v ledničce a vyšlehala se ztužovači do tuha.
Máslo-pudinkovým krémem jsem pomazala povrch a nechala zatuhnout. Poté potahovala a zdobila.
Pekla jsem vždy ve 3 formách stejné velikosti v jedné várce, do trouby se mi tak akorát vešly. Vyšlehala jsem si těsto ze 6 vajec, 120cukru a 200gr. pol mouky s lžičkou prdopeče.
Velice se mi osvědčil postup , že se nejdřív vyšlehávají bílka s polovinou cukru , do tuhého sněhu se zašlehávají žloutka a ostatní cukr a jako poslední se přidává mouka s prdopečem. Tohle těstíčko je lehké, hebké a na dorty se mi osvědčilo jako nejlepší.
Hotové těsto jsem si rozdělila vždycky do tří misek a obarvila každé jinou dohovou barvičkou Wilton. Formy jsem na dno vyložila pečícím papírem, a pekla na 175 stupňů do "růžova " :-) kecám! Růžové už byly jako neupečené :) . Prostě až jsou , tak to poznáte :)
Šlehačku s čokoládou jsem svařila den dopředu. Nechala zatuhnout v ledničce a vyšlehala se ztužovači do tuha.
Máslo-pudinkovým krémem jsem pomazala povrch a nechala zatuhnout. Poté potahovala a zdobila.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Machja
(upraveno)
23. 6. 2012, 19:26
Šarmína
(upraveno)
22. 6. 2012, 15:12
Ten je nááádherný!!!! Mě by teda v zakousnutí neodradily ani ty barvy!
miraza
(upraveno)
12. 6. 2012, 13:29
křižačka
(upraveno)
7. 6. 2012, 11:09
Dort je úžasný!!! a věřím,že moje Ivanka by z takového byla nadšená a o to jde,těch pár kapek barviva,při tom množství chemikálií,které člověk i nevědomky sní by mě určitě nezastavilo
kpavlinka
(upraveno)
7. 6. 2012, 11:03
Je supeeeer a už mám v troubě udelanej korpus dle vašeho receptiku.
HHaannuullee
(upraveno)
6. 6. 2012, 18:20
krásný dortík
Marci75
(upraveno)
6. 6. 2012, 17:59
To je super Na pohled krásně bílý, jednoduchý, a uvnitř překvapí Paráda,
ianina
(upraveno)
6. 6. 2012, 17:50
Krásný
savena
(upraveno)
6. 6. 2012, 17:00
SUPER A BARVY??? JÍME VĚTŠÍ SVINSTVA O KTERÝCH ANI NEVÍME MOC SE MI LÍBÍ
Wlucy
(upraveno)
6. 6. 2012, 16:12
bomba
liba1963
(upraveno)
6. 6. 2012, 12:06
Dortík vypadá opravdu úžasně!!!
jeremy
(upraveno)
6. 6. 2012, 9:03
koblizecek
(upraveno)
6. 6. 2012, 8:31
Hezke to je,ale na jidlo to rozhodne lakave neni.Proc doma pridavat do potravin barviva,kdyz vsude zakoupene v potravinach je jich spousta. Za me ,ale asi jsem jedina.Jinak pokud ten dort neni rozkrojeny je nadherne udelany.
E.Evulenka
(upraveno)
6. 6. 2012, 17:37
@koblizecek
No tak já si ty barviva a chemikálie ušetřím zase na těch potravinách z obchodu. Protože , jako pravá dědiňačka, většinu potravin si pěstujeme a chováme doma / bio/. Takže zase víme co jíme . Ale je to jenom o názoru a ten nikdo nikomu nebere.
enkka
(upraveno)
6. 6. 2012, 8:39
@koblizecek
souhlasím s váma, dort z venčí je překrásný ale v řezu mě děsí ty barvy,asi bych se nezakousla
E.Evulenka
(upraveno)
6. 6. 2012, 18:01
@enkka
Nikdo ho nikomu nenutí jíst. Vy jste nikdy neokusila ani barevnou lentilku?
Capula
(upraveno)
6. 6. 2012, 0:17
Luxusní!!!!
Dada34
(upraveno)
5. 6. 2012, 23:48
SimonaV.
(upraveno)
5. 6. 2012, 20:36
Zuzikk
(upraveno)
5. 6. 2012, 18:44
Je naprosto luxusní !!! a teda po rozkrojení asi překvápko!! nádherná duha!!
ssonda
(upraveno)
5. 6. 2012, 17:52
krásný,krásná duha
VERONIKA
(upraveno)
5. 6. 2012, 17:49
Mě tedy vyloženě baví Moooc se mi líbí v celovánu, krásné jako dárek Asi vyzkouším A ta duha je super!!! Můj oblíbený recpet na piškot - já jen dělám bez prášku do pečiva.
E.Evulenka
(upraveno)
5. 6. 2012, 19:24
@VERONIKA
Já už pekla kdejaký recept na korpusy, ale tento je opravdu báječný. Lehounký a hebký, přitom se nedrobí a drží.
suelin2
(upraveno)
5. 6. 2012, 14:40
je přímo luxusní!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!