Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

PUNČOVÝ DORT

0.0
PUNČOVÝ DORT

Potřebné ingredience

PIŠKOT: 1/2 kg vajec i se skořápkou, o 5 dkg méně než vajec krystalového cukru, o 3 dkg méně hladké mouky, 2 balení prášku do pečiva, 1 dcl teplé vody, 1 dcl oleje, zavařenina 1 sklenice, formy 2 kusy - silikonová forma dortová a 1 srnčí hřbet, ROZTOK NA NAMÁČENÍ PIŠKOTU: 1 l teplejší vody, 1/2 hrnku cukru, 1 kus punčového aroma, 1 dcl rumu, červené potravinářské barvivo (půl sáčku), POLEVA: šťáva z 1,5 citrónu, moučkový cukr (cca 10 odměrek), čokoláda na vaření, ztužený tuk, rum, pečící papír na kornoutek na zdobení

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a vodou, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Formy vyplníme do 3/4 a dáme do mikrovlnné trouby na cca 9 minut (hlídáme aby se těsto nespálilo nebo neztvrdlo).
Upečený piškot rozřízneme napůl a obě půlky potřeme zavařeninou. Spodní díl vrátíme do formy a srnčí hřbet nakrájíme na proužky. Proužky namáčíme do roztoku a vkládáme na spodní díl do formy (do kruhy, kdy vždy jednu řadu vynecháme). Do roztoku přidáme barvivo (jen půl sáčku), namáčíme zbylé proužky a vyplňujeme mezery, které nám vznikly. Přiklopíme vrchním dílem, zatížíme a necháme spojit (stačí hodinu).
Dort vyklopíme, potřeme citrónovou polevou, necháme zaschnout, potřeme čokoládovou polevou a zbytkem citronové polevy nakreslíme spirálu.

vyplňování středu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie