(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
PERNÍKOVÝ DORT

Potřebné ingredience
Na perník: 3 hrnečky hladké mouky, 1,5 hrnečku cukru (dala jsem krystal), 1 kypřící prášek do perníku, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 hrneček oleje, 2 skleničky mléka, Na krém: 2 vanilkové pudinky v prášku, 700 ml mléka, cukr krystal, máslo, vanilkový cukr
Postup přípravy
Perník:
všechny přísady smícháme dohromady a nalejeme do formy (nebo na plech).
Pečeme v troubě (170 stupňů) cca 40 minut - v dortové formě to trvá déle než třeba na větším plechu, kontrolovala jsem špejlí.
Krém:
Pudinky (já dávala 1 vanilkový a 1 nugátový) připravíme podle klasického postupu, jen méně mléka. Necháme vychladnout (hned po uvaření přikrývám potravinovou folií - proti škraloupu). Mezitím si vyšleháme změklé máslo s vanilkovým cukrem. Nakonec do něj vmícháme vychladlý pudink - oboje by měly mít pokojovou teplotu. Můžete ještě dochucovat cukrem, pokud se Vám to zdá málo sladké, já dávala míň cukru.
.... a zdobíme... korpus je rozřízlý a také naplněný krémem.
Dost krému mi zbylo, tak by bylo vhodnější asi udělat poloviční dávku.
všechny přísady smícháme dohromady a nalejeme do formy (nebo na plech).
Pečeme v troubě (170 stupňů) cca 40 minut - v dortové formě to trvá déle než třeba na větším plechu, kontrolovala jsem špejlí.
Krém:
Pudinky (já dávala 1 vanilkový a 1 nugátový) připravíme podle klasického postupu, jen méně mléka. Necháme vychladnout (hned po uvaření přikrývám potravinovou folií - proti škraloupu). Mezitím si vyšleháme změklé máslo s vanilkovým cukrem. Nakonec do něj vmícháme vychladlý pudink - oboje by měly mít pokojovou teplotu. Můžete ještě dochucovat cukrem, pokud se Vám to zdá málo sladké, já dávala míň cukru.
.... a zdobíme... korpus je rozřízlý a také naplněný krémem.
Dost krému mi zbylo, tak by bylo vhodnější asi udělat poloviční dávku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé